• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kadirov'dan Çeçenistan'ı karıştıran sözler! Babasını Peygamberimiz'e benzetti

Yeniakit Publisher
2019-05-21 00:34:00 -
Kadirov'dan Çeçenistan'ı karıştıran sözler! Babasını Peygamberimiz'e benzetti

Rus kuklası Kadirov, babası Ahmat Kadirov’u Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) ile karşılaştırması ülkede tepkilere neden oldu.

Ramzan Kadirov, Ahmat Kadirov hakkındaki tartışmalarda babasını Hz. Muhammed’e (s.a.v.) benzetti. Ahmat Kadirov’u Hz. Muhammed (s.a.v.) ile karşılaştıran Ramzan Kadirov’un 18 dakikalık konuşması ülkede tepkilere neden oldu.

Ramzan Kadirov, babasının da aynı Hz. Muhammed (s.a.v.) gibi tek başına yola çıktığını belirtti. Bu benzetme sonrası çoğu Çeçen bunun çok yanlış olduğunu söyledi. Kadirov’un müslümanların sempatisini kazanmak için babasını Hz. Peygambere benzettiği belirtildi.

Ülkedeki dindar Çeçenler, Ahmat Kadirov’un Hz. Muhammed (s.a.v.) ile karşılaştırılmasını dinen uygun olmadığını söyleyerek tepki gösterdi.

Bazı Kadirov taraftarları de baba Kadirov’un “Allah’ın aslanı” olduğunu söylemesi Çeçenya’da, “Allah’ın Aslan’ı Hz. Muhammed’in amcası Hz. Hamza’dır.” tepkisine neden oldu.

Bu benzetmeler, Polonya’da yaşayan Çeçen YouTuber Tumso Abdurakhmanov ile Kadirov arasındaki tartışmalar sonrası başladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hatırlanacağı üzere Tumso Abdurahmanov 2015 yılında Ramzan Kadirov’un akrabasıyla girdiği bir çatışmadan sonra Rusya’dan ayrılmıştı.

Kaynak: Ajans Kafkas

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23