• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kabil yine kan gölüne döndü

Yeniakit Publisher
2020-03-07 12:03:00 -
Kabil yine kan gölüne döndü

Afganistan’da provokatif terör saldırısı sonucu ortalık kan gölüne döndü, 27 kişi hayatını kaybetti.

Taliban’ın 19 yıl sonra ABD ile barış için anlaşması sonrası saldırıların azalması beklenen ülke yine gölüne döndü. Başkent Kabil’de siyasi liderlerin de katıldığı anma töreninde düzenlenen roketli ve silahlı saldırıda en az 27 kişi hayatını kaybetti. Kabil’in Musalla bölgesinde Hazaraların eski lideri Abdul Ali Mezari’nin ölüm yıldönümü vesilesiyle yapılan anma töreninde, Yüksek Barış Şûra Başkanı Kerim Halili’nin konuşması sırasında roketli ve silahlı saldırıda bulunuldu. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasrat Rahimi, saldırıda 27 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Saldırıda 52 kişinin yaralandığını ifade eden Rahimi, ölenler arasında çocuk ve kadınların da bulunduğunu kaydetti.

Törene katılan Afganistan İcra Kurulu Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Abdullah Abdullah, Yüksek Barış Şûra Başkanı Kerim Halili ve Hazara liderlerinden Muhammed Muhakkik’in saldırıdan yara almadan kurtulduğu belirtildi.

Taliban örgütü saldırı ile ilgilerinin olmadığını açıklarken gözler ABD maşası DEAŞ’a çevrildi. Kanlı saldırının barışa karşı olan taraflarca tertiplendiği ifade ediliyor.
Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

.....

bunlari yapanlar abd nin parali askerleri.

Tarık

Deaş Amerikan maşası ise Taliban Amerikan köpeğidir. ABDnin Afganistan'da ki bir numaraanlı finosu talibandır. Deaşın Afganistan'da ne işi var. Talibandan habersiz Afganistan'da nasıl yaşıyor. Şaka gibisiniz. Yaşasın zalimler için cehennem. Rus işgalinden sonra büyük mücadelelerle kurulan Afgan hükümetini yıkan, 2001 yılına kadar7-8 yıl ABD işgaline afganistanı hazírlayan Taliban kahrolsun. Bizi bu kafa ile da çok ....2erler...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23