• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İYİ Parti'den istifa eden vekilden FETÖ çıkışı

Yeniakit Publisher
2020-10-22 13:01:00 -
İYİ Parti'den istifa eden vekilden FETÖ çıkışı

İYİ Parti'den istifa eden Manisa Milletvekili Tamer Akkal, FETÖ ve İYİ Parti arasındaki ilişkilere ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın, CNN Türk canlı yayınında partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu açıklamasının ardından partide FETÖ tartışması devam ediyor.

Bir süre önce İYİ Parti'den istifa eden Manisa Milletvekili Tamer Akkal da partideki FETÖ’cü varlığını gündeme getirdi.

İP’deki kargaşanın devam edeceğini söyleyen Akkal, eski partisine seslenerek “Ülkenin bu zor günlerinde vatanını milletinin seven insanların yanında yer alın” çağrısında bulundu.

Akşam gazetesine konuşan Akkal şunları söyledi:

Manisa’da milletvekili adayı olduğum dönemde, Manisa’dan bir profesörü birinci sıradan aday göstermek istediler. Bir genel başkan yardımcısı bu ismin aday gösterileceğini söylediğinde bir araştırma yaptım. Bu ismin FETÖ’nün ABD’de bir üniversitesinin kurucusu olduğunu öğrendim. Bu kişi daha sonra aday gösterilmedi ama milletvekili adayları arasında FETÖ’den soruşturma geçiren ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı olan bir kişi listede yer aldı. FETÖ’nün yanı sıra İyi Parti içerisinde Soroscular, HDP ye yakın isimler vardı. İyi Parti ile HDP yerel seçimlerde ortaklık yaptı. Her ne kadar yapmadık deseler de İzmir’de HDP il başkanının kendisi için ‘kapı kapı dolaşarak oy isteyeceğini’ söylediği Tunç Soyer aday gösterildi. HDP’li isimler meclis üyelikleri için aday gösterildi. İyi Partilier bu adaylar için çalışma yaptı, bu ittifak değil mi? Sayın Özdağ böyle bir iddiayı gündeme getirmişse bunun altı boş değildir. Elinde bilgi ve belgesi vardır. Öyle karışık bir ortam var ki. Bir kazana atsanız aynı anda kaynamayacak insanlar burada bir arada. Bu şekilde devam edeceğini düşünmüyorum.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nihal

Dayısı yüksek dereceli fetöcü birini iyi partide en yüksek derecelere getiryorlar buğra

Şahin

İyi parti daha dikiş tutmaz geçmiş olsun fetonun elemanları iflasın eşiğinde
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23