• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İtalya'dan Türkiye'ye videolu çağrı! 'Size yalvarıyorum'

Yeniakit Publisher
2020-03-26 20:49:00 -

Dünya genelinde koronavirüsün en çok can aldığı ülke olan İtalya'dan Türkiye'ye flaş bir çağrı yapıldı.

Koronavirüs salgınının dünyada en fazla etkilediği ülke İtalya oldu. Şu ana kadar 8 binin üzerinde kişinin hayatını kaybettiği ülkeden ise Türkiye'ye çarpıcı uyarılar geldi. İtalyan vatandaşları hazırladıkları video ile Türkiye'ye 'evde kalın' çağrısında bulundu.

Videoda mesajını paylaşan Bergamolu rahip Don Gigi, "Lütfen Evden çıkmayın. Şehrim Bergamo'yu öldüren bu virüsten, koronavirüsten korkun. Bu anı küçümsemeyin. Evde kalın. Kimse kimseyle buluşmasın" dedi.

Gazeteci Francesca Biliotti de, "Uzmanlar, doktorlar bilim adamları, bulaşmasının önüne geçmenin tek yolunun, kişiler arasında mesafeyi korumak olduğunu söylüyor. Bu nedenle her birimiz eve hapsolduk" mesajını paylaştı.

DW Türkçe'nin haberine göre Bartolo Puca adlı İtalyan da, "Sevgili Türk dostlarım, bir İtalyan olarak sizin halkınıza derin saygı duyduğum için sizden sağlık otoritelerinizin tavsiye ettiği her şeye dikkatle uymanızı istiyorum. Bu virüsün ne kadar ağır olduğunu zamanında anlamayıp yüzeysel davranarak yaptığımız hatayı yapmamanız için size yalvarıyorum" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hacı

hayırdır bayram değil seyran değil siz kendinize bakın domuz yiyiciler tavsiyenize ihtiyacımız yok

muro

HACI SUSAYDIN BARİ, ADAMLAR BİZİ UYARIYOR, KÖTÜ DEMİYOR ARKADAŞ
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23