PKK’nın Sur, Cizre, Silopi ve İdil gibi ilçelerde hendek kazıp barikat kurarak başlattığı terör eylemlerini İstanbul’a taşımak isteyen DHKP-C, Alevi vatandaşlar üzerinden provokasyona başladı. Gazi Cemevi’nde barikat kuran teröristler polise saldırırken PKK’nın yayın organı haline gelen Cumhuriyet saldırganları ‘yurttaş’ diye sunmaya çalıştı.
Abdullah Öcalan’ın yakalanarak Türkiye’ye getirildiği 15 Şubat’ın yıldönümünde bu yıl Türkiye’yi bölmek isteyen terör örgütleri ortak eylem yaptı.
Özellikle İstanbul Gazi mahallesindeki eylemlerde Alevi vatandaşları kamplaştırmaya çalışan DHKP-C terör örgütü ile PKK sokakları savaş alanına çevirdi.
Gazi Mahallesindeki olayların merkezi olarak da Gazi Cemevi seçildi. 15 Şubat’tan bu yanda devam eden terör eylemleri dün gece yeniden alevlendi. Gazi Cemevi’ne giren ve burada barikat kurarak polise ateş eden PKK ve DHKP-C militanları, ara sokaklardan da molot kokteyli ile saldırılar düzenledi.
Olaylarda en az iki zırhlı araç ve bir toma atılan molotof kokteylleriyle yandı.
Devam eden olaylarda Gazi Cemevi’ni üs olarak kullanan teröristlere polis müdahale etti. Ancak polisin müdahalesi teröristlere istekleri fırsatı da vermiş oldu. ‘Polis cemevindeki sivillere saldırıyor’ algısı oluşturmaya çalışan teröristler, ellerindeki basın yayın organlarıyla propagandalarını yaymaya başladı.
Bu basın yayın organlarının başında da elbette son zamanlarda bulabildiği bütün terör örgütlerine destek veren Cumhuriyet gazetesi geldi. Paralel yapı ve PKK’ya olan desteğini artık gizleme gereği bile duymayan Cumhuriyet, polise ateş eden ve cemevini harabeye çeviren teröristlerin eylemini “Polis Gazi Cemevi’ne sığınan yurttaşlara silahlarla saldırıyor” diyerek okuyucularına duyurdu.
Ancak Cumhuriyet’i ve propaganda yapmak isteyen teröristleri yine teröristlerin çektikleri görüntüler ele verdi. Olaylar sırasında Gazi cemevinden çekilmiş görüntüler, binayı üs olarak kullanan yüzü kapalı militanların polise ateş ederek binaya saklandığını açıkça gösteriyor.
Bina içinden paylaşılan fotoğraflarda ise, Ci ve PKK’lı teröristlerin cemevinde Cizre ve Sur’daki gibi barikatlar kurduklarını ve güvenlik güçlerine buradan saldırdıklarını ortaya koyuyor.




