• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstanbul'da hangi camilerde cuma namazı kılınacak? | İstanbul cuma namazı kılınacak camiler

Yeniakit Publisher
2020-05-28 12:32:00 -
İstanbul'da hangi camilerde cuma namazı kılınacak? | İstanbul cuma namazı kılınacak camiler

İstanbul'da cuma namazı kılınacak camilerin listesi | Koronavirüs salgını sebebiyle haftalardır cuma namazı kılınmıyor. Normalleşme adımları doğrultusunda camiler 29 Mayıs Cuma günü açılıyor. Vatandaşlar, "Hangi camilerde namaz kılınacak?" , "Cuma namazının kılınacağı camiler İstanbul" , "Vakit namazları hangi camilerde kılınacak" , "İstanbul'da açılacak olan camiler" , "Cuma namazın kılınacağı camiler hangileri" sorularının cevaplarını araştırıyor. İşte, İstanbul cuma namazı kılınacak camiler.

Koronavirüs salgını sebebiyle camiler haftalardır kapalı. 29 Mayıs itibariyle uygun olan camilerde Cuma ve vakit namazları kılınmaya başlayacak. İşte, detaylar.

İstanbul'da hangi camilerde cuma namazı kılınacak? | İstanbul cuma namazı kılınacak camiler

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kovid-19 önlemleri kapsamında 16 Mart'ta camilerde toplu ibadet ve faaliyetlere ara verilmesiyle İstanbul'daki 3 bin 515 cami ve mescit tarihi bir sessizliğe büründü.

Yaklaşık 2,5 ay boyunca cemaatinden uzak kalan camiler, gün içinde münferit olarak ibadetlerini yerine getirmek isteyen az sayıda vatandaşa ev sahipliği yaptı. Ayrıca, bu süreçte cuma günleri ve kandillerde camiler kapalı tutuldu.

29 Mayıs 2020 Cuma günü İstanbul’daki 3.457 cami ve mescitten 1.923 cami ve mescit ile 264 mekânda Cuma namazı kılınmak üzere gerekli düzenlemeler yapıldı.

İstanbul’da açılacak başlıca camiler şöyle:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Süleymaniye Camisi, Sultanahmet Camisi, Beyazıt Camisi, Fatih Camisi, Hırka-ı Şerif Camisi, Mihrimah Sultan Camisi, Nuruosmaniye Camisi, Pertevniyal Valide Sultan Camisi, Yavuz Sultan Selim Camisi, Şehzadebaşı Camisi ve Eminönü Yeni Cami gibi selatin camilerinin yanı sıra geçen yıl açılan ve görkemli mimarisiyle İstanbul'un yeni sembollerinden biri haline gelen, aynı zamanda Türkiye'nin en modern külliyesi olan "asrın mührü" Büyük Çamlıca Camisi de yer alıyor.

İSTANBUL’DA AÇIK OLAN CAMİLERİN LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23