• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstanbul’da arı paniği! Binlercesini kolunda toplayıp kovana koydu

Yeniakit Publisher
2020-05-31 12:28:00 -
İstanbul’da arı paniği! Binlercesini kolunda toplayıp kovana koydu

İstanbul’da oğul veren arılar bir apartmanın dış kolonuna yuvalandı. Binlerce arıyı gören mahalle sakinleri kısa süreli panik ve şaşkınlık yaşarken, bir vatandaş da arıları kolunda topladıktan sonra kovana koydu.

İstanbul Sultangazi'de oğul veren arılar paniğe neden oldu. Arıcılıkla uğraşan mahalle sakini, çıplak elle kolunda topladığı arıları kovana koydu, herkes o anları sosyal mesafe kuralına uymadan görüntülemek için birbiriyle yarıştı.

Binlerce arıyı kolunda topladı

Olay, Esentepe Mahallesi 2364 Sokak'ta meydana geldi. Oğul veren arılar bir apartmanın dış kolonuna yuvalandı. Binlerce arıyı gören mahalle sakinleri kısa süreli panik ve şaşkınlık yaşadı. Apartman sakinleri sokağa çıktı. Arıcılıkla uğraşan mahalle sakinlerinden Nevzat Erdoğdu, arıcı tulumu giyen bir arkadaşıyla kolona yuvalanan binlerce arıyı çıplak elle kolunda topladı, kovana koydu.

Sosyal mesafe unutuldu

Arıların bir kısmını da kovanı yaklaştırarak içeriye alan Erdoğdu ile arkadaşının müdahalesini mahalle sakinleri meraklı gözlerle izledi. Sosyal mesafe kuralına uymayan ve çoğunun maske kullanmadığı görülen vatandaşların yanı sıra çocuklar da olan biteni ilgiyle izledi. Kimi vatandaşlar balkon ve pencerelerimden olayı izlerken, kimi vatandaşlar da sosyal medyadan o anları canlı yayınlamak için birbirleriyle yarıştı.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Doğal ortama götüreceğiz"

Çıplak elle yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından arıları toplayarak kovana koyan Nevzat Erdoğdu, “Bunlar çoğaldığı zaman oğul vermeleri gerekiyor. Yer olmadığı için bir grubu gidiyor, bir grubu kalıyor. Evde 3 kardeşiz yerimiz yoksa kendimize bir ev buluruz. Bu da aynı şeydir. Bu topladığımız arıları götürüp doğal ortamda başka bir kovana koyacağız." dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23