• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstanbul'da 600 yıllık Tevrat'ı satmak isterken yakalandı

Yeniakit Publisher
2016-04-28 22:12:00 -
İstanbul'da 600 yıllık Tevrat'ı satmak isterken yakalandı

İstanbul'daki operasyonda, balina derisine yazılmış 600 yıllık Tevrat ele geçirildi, satmaya çalışan Suriyeli gözaltına alındı.

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, balina derisine yazılmış 600 yıllık Tevrat ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriyeli bir kişinin balina derisine işlenmiş 600 yıllık Tevrat'ı internet sitesi üzerinden satmaya çalıştığını belirledi.

Şüpheliyle yaklaşık bir ay önce alıcı gibi irtibata geçen polis, fotoğraf ve videolarını istediği Tevrat'ı 5 milyon dolara almayı kabul etti.

Ekipler, dün Sultanahmet'te bir otelde buluştukları Suriyeli O.A.T'yi gözaltına aldı. Zanlının yanında getirdiği 78x48 santimetre ebadındaki Tevrat'a ise el konuldu.

Emniyetteki işlemlerin ardında adliyeye sevk edilen şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüpheli O.A.T'nin ifadesinde, balina derisine yazılmış 600 yıllık Tevrat'ın ailesine ait olduğunu ve Suriye'den kaçak yollarla getirdiğini söylediği öğrenildi.

Topkapı Sarayı Müzesi görevlilerinin yaptığı ilk incelemede Tevrat'ın orijinal olduğu tespit edildi.

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23