• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstanbul kültür sanatta halay çekecek! Şehir Tiyatroları youtuber yetiştirecek

Yeniakit Publisher
2019-07-07 19:02:00 - 2019-07-07 19:35:22

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
İstanbul kültür sanatta halay çekecek! Şehir Tiyatroları youtuber yetiştirecek

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İBB Kültür Daire Başkanlığına Taner Çetin'i, Şehir Tiyatrolarının genel sanat yönetmenliğine ise Turgay Yıldız'ı atayacak olması tartışmaları beraberinde getirdi.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve gelir gelmez, kendi görüşünden insanları bile güldüren atamalarıyla gündeme gelmeye devam ediyor.

Onlarca sanat insanının liyakati hiçe mi sayılıyor?

Alınan kulis bilgilerine göre; bu hafta içinde resmi yazısı yazılması beklenen isimlerden birisi İBB Kültür Daire Başkanı olarak Taner Çetin. Halay hocası olduğu bilinen ve mitinglerde İmamoğlu'nun sunuculuğunu üstlenen isim Kültür Daire başkanı olarak atanıyor. Tabanda yayılan söylemlere göre artık bolca halay çekeriz şeklinde esprilerin yapıldığı söyleniyor.

Nefret söylemi yayan ismi de atadı

Bir diğer konuşulan konu ise 105 yıllık kurum olan Darülbeydai (güzellikler evi) yani Şehir Tiyatrolarının genel sanat yönetmenliğine getirilecek isimin Turgay Yıldız olması. Hükümet aleyhine çektiği internet videolarıyla tanınan, özellikle nefret söylemi yayan bir ismin nasıl güzellikler evinin genel sanat yönetmeni olacağı sorusu akıllarda gezmektedir. Hatta sanatçıların Ak Parti olsa CHP aleyhine video çeken birini asla bu konuma atamazdı şeklinde söylentileri de konuşulanlar arasında.

İmamoğlu'nun bu ataması CHP içinde de  "Yüzlerce kültürle hemhal sanatçı varken neden Taner Çetin ve Turgay Yıldız?" tartışmalarına neden oldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Bekir

Bunlar daha baslangic.Bu din düşmanlarının oraya gelmesinde oy vererek yardımcı olan ipli saadetli suleymanci ve yeni asyacilar ister ellerine isterse müsait yerlerine kına yaksınlar...Istanbullulara yakışır.

Zindiklar

Ey Turk/islam milleti! Oy'una, rey'ine sahip cikmazsan boyle zindiklarin dinini kulturunu adetlerini katletmesine, kafirlerin adetlerini dayatmalarina seyirci kalirsin! Yazik! Kendi oz yurdunda kafilerlerin kültür dayatmalarina, cocuklarini zehirlemelerine seyirci kalmak yazik
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23