• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrailli general: Esed rejiminin devrilmesi İsrail için kötü haber

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
İsrailli general: Esed rejiminin devrilmesi İsrail için kötü haber

İsrail'in önde gelen askeri figürlerinden emekli Tümgeneral Israel Ziv, Suriye'deki son gelişmelerle ilgili açıklamada bulundu.

İsrail'in önde gelen askeri figürlerinden emekli Tümgeneral Israel Ziv, Suriye'deki son gelişmelerle ilgili açıklamada bulundu.

Suriye'de muhaliflerin Esed rejimine yönelik saldırısının yankıları sürüyor.

İsrail'in önde gelen askeri figürlerinden olan emekli Tümgeneral Israel Ziv, yazdığı son yazıda Beşar Esed rejiminin devrilmesinin İsrail için kötü bir haber olacağını ifade etti.

İsrail'in önde gelen medya kuruluşlarından Channel 12'de yayınlanan yazısında Israel Ziv, Esed rejiminin devrilmesi halinde Golan Tepeleri'nin İsrail'e karşı yeni bir cephe haline gelebileceğini söyledi.

Tümgeneral Ziv, "muhaliflerin saldırısının Suriye'de istikrarı bozduğunu" savunarak, "Esed rejiminin devrilmesinin istikrarı daha da bozacağını" ifade etti.

Ziv sözlerini şöyle sürdürdü:

"Esed rejiminin devrilme ihtimali tüm bölgenin istikrarı için çok problemlidir. Bu durum komşu ülkelere ve Avrupa'ya yeni bir mülteci akınına yol açacaktır. Ürdün söz konusu olduğunda bu durum krallığı istikrarsızlaştıracak ve İsrail için doğudan büyük bir risk oluşturacaktır. Bu durum IŞİD, Nusra Cephesi ya da yeni adıyla Tahriru'ş Şam ve diğer Selefi örgütler gibi terör örgütlerini İsrail sınırına getirebilir ve böylece Golan'da İsrail'e karşı aktif dördüncü bir terör cephesi oluşabilir.

Suriye'nin çöküşü İsrail'in güvenliği için kötü bir haberdir, zira Esed katil bir diktatör olmasına ve halkına karşı korkunç olmasına rağmen İsrail'in güvenlik çıkarları için çok daha iyi bir kontrol kabiliyetine sahiptir. Suriye'nin zayıflığı, bölgede yeni bir istikrarsızlık dönemi yaratacak bölgesel bir rekabete yol açacaktır."

Kaynak: Mepa News

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hesap

EVET İÇİMİZDE Kİ İSRAİLLİLER İÇİN DAHA KÖTÜ

Hakan TAŞÇI

İsrailin Emanetçileri ve işlbilikçileri Esed Rusya İran ABD. destekli Bölünmüş parçalanmış insansızlaştırılmış Suriye topraklarıi BÜYÜK İSRAİL DEVLETİ içn işgali daha kolay olurdu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23