• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail'in katlettiği gazeteci Gazze'nin sesiydi

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
İsrail'in katlettiği gazeteci Gazze'nin sesiydi

İsrail'in dün gece Gazze kent merkezinde düzenlediği bombardımanda gazeteci Enes eş Şerif hayatını kaybetti. Enes eş Şerif, Gazze'deki katliamları ve açlığı gündeme getiren mesajlarıyla öne çıkıyordu.

İsrail dün gece saatlerinde Gazze kent merkezinde düzenlediği hava saldırısında, bölgenin en önde gelen gazetecisi olarak kabul edilen Enes eş Şerif'i katletti.

Saldırıda Enes eş Şerif'in yanı sıra 4 gazeteci daha hayatını kaybetti.

Katar merkezli yayın kuruluşundan yapılan açıklamada, "El Cezire muhabiri Enes eş Şerif, İsrail'in Gazze'de gazetecilerin kaldığı çadırı hedef alan saldırısında dört meslektaşıyla birlikte öldürüldü" denildi.

28 yaşındaki Enes eş Şerif, Şifa Hastanesi önünde diğer gazetecilerle birlikte kaldığı çadıra düzenlenen saldırıda can verdi.

Saldırıda gazeteci Muhammed Kureyke ile kameramanlar İbrahim Zahir, Muhammed Nevfel ve Mumin Aliva da yaşamını yitirdi.

İsrail ordusu saldırıyı gerçekleştirdiğini doğrulayarak Enes eş Şerif'i hedef aldığını söyledi ve onu "gazeteci kılığına girmiş bir terörist" olarak nitelendirdi.

Enes eş Şerif, Gazze'deki katliamları ve açlığı gündeme getiren mesajlarıyla öne çıkıyordu. Şerif, halen hayatta kalan en etkin Gazzeli gazeteciydi.

Şerif, hayatını kaybetmeden dakikalar önce halen İsrail'in bölgeye yönelik saldırılarına dair paylaşımlarda bulunuyordu.

Şerif ayrıca İsrail'in kente yönelik son saldırısının sona erdirilmesi için bir çağrıda bulunmuş, "Bu çılgınlık sona ermezse, Gazze harabeye dönecek, halkının sesi kısılacak, yüzleri silinecek ve tarih sizi durdurmamayı seçtiğiniz bir soykırımın sessiz tanıkları olarak hatırlayacak." demişti.

Kaynak: Mepa News

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdullah

Bunlar gezeteci değil Hamas mensubu oldukları kanıtlanmıştı. O yüzden vurulan Hamaslıları gazeteci diye satmayın.

ismim neden onemli

gazetecilere iftira atmakla bir siyonist olduğunu belli ettin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23