• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail'i zor durumda bırakacak rapor

Yeniakit Publisher
2015-03-27 00:17:00 - 2015-03-27 00:24:36
İsrail'i zor durumda bırakacak rapor

ABD Savunma Bakanlığı, terör devleti İsrail'in nükleer silah çalışmaları konusunda zor durumda bırakacak bir rapor yayımladı.

Terör devleti İsrail cephesi bugüne kadar bir nükleer programının bulunduğunu kabul etmiyordu. ABD Savunma Bakanlığı, İsrail'in nükleer silah çalışmalarına ilişkin 'çok gizli' olarak kayda girmiş bir belgeyi açıkladı.

Gizliliği kaldırılan ve 1987 tarihini taşıyan 386 sayfalık belge, "İsrail ve NATO Ülkelerine İlişkin Kritik Teknolojik Değerlendirme" başlığını taşıyan raporda, "İsrail, hidrojen bombası yapabilmesine imkan sağlayacak olan bazı gelişmeler kaydetti" deniyor ve gelişmelerin, "mikroskobik ve makroskobik düzeydeki fizyon ve füzyon süreçleriyle ilgili olduğu" bildiriliyor.

Raporda, İsrail'in nükleer teknolojisiyle yapabileceklerinin, hemen hemen, ABD'nin ulusal laboratuvarlarının yapabilecekleri düzeyinde olduğu kaydediliyor; İsrail laboratuvarının, ABD'nin Los Alamos, Lawrence Livermore ve Oak Ridge laboratuvarlarıyla eşit düzeyde olduğu belirtiliyor. 28 yıl öncesine ait bu rapor, ABD'nin ilk hidrojen bombası denemelerini yaptığı döneme tekabül ediyor.

Raporun açıklanması, ABD ve İsrail ilişkilerinde soğukluk yaşandığı ve İran ile yapılmakta olan nükleer görüşmelerde ilerleme sağlandığı haberlerinin alındığı bir döneme denk geldi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23