• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail’i kınayan Rusya’dan açık tehdit: Nükleer silah kullanırız!

Yeniakit Publisher
AA Giriş Tarihi:
İsrail’i kınayan Rusya’dan açık tehdit: Nükleer silah kullanırız!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, siyasi hesaplaşmalar için terörist yollara ve kan akıtmaya başvurulmaması gerektiğini belirterek, "Bir saldırıya karşılık olarak nükleer silah kullanabiliriz" dedi. Lavrov, İsrail'in Gazze'ye yönelik yıkıcı savaşını da kınadı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BM 79. Genel Kurulu'nda konuştu. İsrail'in Beyrut'ta düzenlediği ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ölümüne yol açan saldırılardan endişe duyduklarını söyledi.

Lavrov, "Bunun doğru bir yol olduğunu düşünmüyorum. Siyasi hesaplaşmalar için terörist yollara ve kan akıtmaya başvurulmamalı." diye konuştu.

“FİLİSTİNLİ SİVİLLERİN AMERİKAN SİLAHLARIYLA ÖLDÜRÜLMESİ DERHAL DURDURULMALIDIR”

Bu tür “siyasi cinayetlerin” sıradan hale geldiğini ifade eden Lavrov, İsrail'in Gazze'ye yönelik yıkıcı savaşını da kınadı. Lavrov, "Hala merhamet duygusu taşıyan herkes, eşi benzeri görülmemiş bir insani felakete dönüşen Ekim trajedisinin Filistinlilerin toplu cezalandırılması için kullanılmasına öfke duymaktadır. Filistinli sivillerin Amerikan silahlarıyla öldürülmesi derhal durdurulmalıdır" dedi.

Lavrov konuşmasında başkenti Kudüs olan, 1967 sınırlarında bağımsız, egemen bir Filistin devletinin tanınması gerektiğini de vurguladı.

Birçok kişinin İsrail'in ABD'yi çatışmaya doğrudan çekmeye çalıştığını dile getirdiğine işaret eden Lavrov, "Bu nedenle İran ve Hizbullah'ı tahrik etmeye çalışıyor." değerlendirmesinde bulundu.

“SİYASİ HESAPLAŞMALAR İÇİN TERÖRİST YOLLARA VE KAN AKITMAYA BAŞVURULMAMALI”

Rusya Dışişleri Bakanı, diğer taraftan İran'ın sorumlu bir davranış sergilemeye devam ettiğini belirterek bunun gerekli olduğunu ve kayda geçmesi gerektiğini vurguladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin de aynı taktiği uyguladığını ve NATO ülkelerini doğrudan çatışmanın içine çekmeye çalıştığını kaydeden Lavrov, "Ondan sonra oturup izleyecekler." ifadesini kullandı.

Lavrov, "Bunun doğru bir yol olduğunu düşünmüyorum. Siyasi hesaplaşmalar için terörist yollara ve kan akıtmaya başvurulmamalı." diye konuştu.

“NÜKLEER SİLAH KULLANABİLİRİZ”

Konuşmasında Ukrayna savaşına da değinen Lavrov, "Burada, Rusya gibi nükleer bir güçle savaşma fikrinin anlamsızlığı ve tehlikesi hakkında konuşmayacağım" dedi.

Lavrov, "Egemenliğimize kritik bir tehdit oluşturan konvansiyonel bir saldırıya karşılık olarak nükleer silah kullanabiliriz” ifadelerini kullanarak, “Ukrayna'ya uzun menzilli silahlar için izin verip vermeyeceklerini, duyduklarından ne anladıklarını o zaman göreceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Şeyh Şamil

Ulan Allah'ın kefereyi moskof Elinde abd kngiliz fransız kadar Müslúman ksnı varken boş boş konuşma. Müslümanların tek derdi var o da kefere sürüsü. Hepinizin hesabı kesilecek InşaAllah.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23