• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail'den Gazze'ye 9 günde 26 saldırı

Yeniakit Publisher
2016-05-09 20:39:00 -
İsrail'den Gazze'ye 9 günde 26 saldırı

Siyonist İsrail ordusu, Gazze'ye bu ay içerisinde 26 saldırı gerçekleştirdi.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne bu ay içerisinde 26 saldırı düzenlediği ve bölgeye 8 defa ateş açtığı bildirildi.

El-Mizan İnsan Hakları Merkezi'nden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun, mayıs ayı içerisinde Gazze'yi hedef alan 26 topçu ve füze saldırısı düzenlediği ve sınırdan bölgeye 8 defa ateş açtığı kaydedildi.

Saldırılarda 1 kişinin öldüğü ve 4'ü çocuk 11 kişinin yaralandığı hatırlatılan açıklamada, İsrail askerlerinin Gazze şeridindeki vatandaşların arazilerine de girerek 3 kişiyi gözaltına aldığı ve bir balıkçı teknesine el koyduğu ifade edildi.

Açıklamada, uluslararası topluma İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlallerini durdurması çağrısında bulunuldu.

İsrail savaş uçakları, çarşamba akşamından itibaren Gazze Şeridi'ndeki çeşitli bölgelere farklı zaman dilimlerinde saldırılar düzenliyor. Bu saldırılar sonucu perşembe günü bir Filistinli hayatını kaybetmişti

Kaynak:Dünyabülteni

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23