• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail'den ABD'ye büyük kazık!

Yeniakit Publisher
2020-03-07 17:58:00 - 2020-03-07 19:30:15
İsrail'den ABD'ye büyük kazık!

ABD'nin İsrail'den satın aldığı "Demir Kubbe" hava savunma sistemlerinde sorunlar çıktı. Savaş Komuta Sistemine dahil edilemeyen sistem ABD'nin elinde kaldı.

ABD Savunma Bakanlığı, İsrail'den Demir Kubbe (Iron Dome) savunma sistemin iki bataryasını daha satın almak için yaklaşık 1 milyar dolar harcamayı planlıyordu. Ancak, 2019'da yapılan ilk testler sırasında sistemlerde Savaş Komuta Sistemine dahil edilmesini engelleyen sorunlar ortaya çıktı.

Star.com.tr'de yer alan habere göre; Silahlı Kuvvetler Komutanlığı Başkanı General Mike Murray yaptığı bir konuşma sırasında sistemlerin entegrasyonuna da değindi. Murray açıklamasında, "Birlikte çalışabilirlik konusunda yaşadığımız ve bazı siber sıkıntıların yanı sıra ve diğer bazı zorluklarla karşılaştık. Bunlara dayanarak sistemleri hava savunma sistemimize entegre edemeyeceğimize inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Murray, birlikte çalışabilirlikle ilgili sıkıntılar hakkında pek fazla ayrıntı vermedi. Ancak The Times of Israel'in ismini açıklamadığı kaynaklara göre, ABD ordusunun temel sorunu, Demir Kubbe'nin yazılımı. Kaynaklar yazılımın, Pentagon'un kullandığı sistemlerle uyumlu hale getirmek için yeniden programlanamadığını ileri sürdü.

ABD'nin elinde kaldı

Şimdi ABD ordusu, daha önce satın alınmış ancak Amerikan birliklerinin seyir füze saldırılarını püskürtmesine yardımcı olamayacak iki Demir Kubbe sistemiyle sıkışmış durumda.

Murray, sahip olunan bataryaların aslında yeteneklerini çok artıracağını, ancak ancak hava savunma sistemine entegre edilemediği için şu an sadece iki bağımsız batarya olduklarını belirtti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

midyatli

arkdaş zaten bunlar natodan bağımsız çalışacak ve natoya karşı kulanılacak sen rahat ol.

SERTAN TOĞA

Aynı sorun s400 de de olacak. Çünkü s400 nato silahları kullanan bir ülkeye entegre edilemez. Kendinizi kandırmayın. Rusya resmen bizimle dalga geçiyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23