• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail mallarına boykot yolda

Yeniakit Publisher
2018-05-22 11:11:00 -
İsrail mallarına boykot yolda

İİT Zirvesi sonrası İsrail’e yaptırım kararını değerlendiren Cumhurbaşkanı, “Temennim İİT üyesi ülkelerin boykot uygulamaları ve İsrail mallarını almamaları. Biz de münasebetlerimizi, özellikle ekonomik, ticari ilişkilerimizi masaya yatıracağız. Seçimin ardından bu istikamette adımlarımızı atacağız” dedi.

Bosna Hersek dönüşü uçakta kendisine yönelik suikast ihbarına ilişkin detayları gazetecilerle paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “MİT Müsteşarımıza ‘Sen de bir gün önceden git’ dedim. Bir gün önceden gitti, tedbirlerimizi aldık. Sağ olsun Bakir Bey de gerekli tedbirleri aldı. Bu tür ihbarları ilk defa almıyoruz. Ama eğer bu ihbarlarla hareket edecek ve siyaset yapacak olsak bizim hiç evden çıkmamamız lazım. Dolayısıyla biz tedbir alırız ama bu tür tehditleri hiç kale almadan yolumuza devam ederiz. Zira biliyoruz ki kaderin üstünde bir kader vardır” dedi.

İSRAİL’E YAPTIRIM

İsrail’e boykotu da değerlendiren Erdoğan, şunları dile getirdi: “Bu hususta İslam İşbirliği Teşkilatı olarak, bunların ürünlerine yönelik bir boykot uygulanması konusunda tavsiye kararı aldık. Temenni ederim ki İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler alınan tavsiye kararı doğrultusunda boykot uygulamasına girerler; neticede oralardan artık herhangi bir ürün alınması da söz konusu olmaz. Tabii ki bizde aynı şekilde bu durumu gözden geçireceğiz. Türkiye olarak orayla olan münasebetlerimizi, özellikle ekonomik, ticari ilişkilerimizi masaya yatıracağız. Önümüzde malum seçim var, seçimin ardından bizler de bu istikamette adımlarımızı atacağız.”

İSRAİL BM’YE KURŞUN SIKAMAZ

İİT zirvesinde Kudüs’te yaşanan katliamlara yönelik bağımsız soruşturma komisyonunu kurma kararı verdiklerini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti: “Ama bu tür bir komisyonun kurulmasının da ötesinde Kosova’da, Bosna Hersek’te olduğu gibi orada BM’nin bir barış gücünün oluşturulması için de tavsiye kararı aldık. Bunun caydırıcı olacağını; İsrail’in, Birleşmiş Milletler güçlerine kurşun sıkmasının kolay olmayacağını düşünüyoruz.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İNCE’NİN “YA TUTARSA” FETÖ YALANI

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Fetullah Gülen’in iadesi konusunda Amerikalıların kendisini aradıkları yönünde iddialarına ilişkin görüşü sorulan Cumhurbaşkanı, şöyle konuştu: “Amerikalılar Sayın İnce’yi niye arasınlar? İade konusunun muhatabı olmayan birini? Hukuk denen bir şey var. Kaldı ki biz onun iddialarının aksine, FETÖ ile ilgili bir meselede hiçbir zaman ‘120 koli’ diye bir ifade kullanmadık. Biz ’85 koli’ dedik. Yok efendim neymiş? Hepsi gazete kupürüymüş! Peki o zaman o kişinin parlamentoda kürsüden salladığı o gazete kupürlerine ne demeli? Dara düştüklerinde yaptıkları tek iş meclis kürsüsünden gazete kupürü sallamak. Kaldı ki Adalet Bakanlığı’mızın ABD’ye gönderdiği koliler, FETÖ’yle ilgili bugüne kadar açılan davalar ve iddianamelerden, onların belgelerinden oluşuyor. Dolayısıyla söyledikleri doğru değil. Yalan bunların ruhuna işlemiş. Yaptıkları iş, ya tutarsa, ya vatandaş inanırsa mantığıyla, yalan söylemekten ibaret.”

“DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR” YAYILACAK

Erdoğan, “Dünya 5’ten büyüktür’ ifadesi, Trump’ın son tutumlarının ardından, Avrupa’da da ‘Dünya 1’den büyüktür’ gibi bir anlayışı oluşturmaya başlamış gibi görünüyor. Sizin de böyle bir gözleminiz var mı?” şeklindeki soruya da şöyle cevap verdi: “Benim gözlemim, o beşin içinde yer alanlar konuyla pek ilgilenmiyorlar. Beşin dışındakiler ise ne yazık ki, sadece ‘Haklısın, doğru söylüyorsun’ diyorlar. Ama bir şey yapmaya gelince onlarda da pek bir hareket yok. Seçimlerinden sonra, bu konunun üzerinde daha fazla durmamızın faydalı olacağına inanıyorum.”

ADAYLARDAN YAZILI TAAHHÜT ALDIK

Erdoğan, AK Parti Milletvekili listelerinin hangi kriterlere göre oluşturulduğuna yönelik soruya ise şöyle cevap verdi: “İnşallah hayırlı olur. Ehliyet, liyakat önemli. Parlamentodaki prensiplerimize dikkat etmemiş, devamda hassasiyet göstermemiş arkadaşlarımızı listelere koymadık, koymuyoruz. Bir de bu sefer bir hassasiyet daha gösterdik. Aday adayı arkadaşlardan yazılı bir taahhüt aldık. ‘Haftanın üç günü Ankara’dasınız. Üç günü dışında, hepinizin seçim bölgenizde ofisleriniz olacak. O ofislerde çalışmaları yürüteceksiniz. Oralardaki çalışmalarınızı da her hafta rapor edeceksiniz’ dedik. Bunların taahhüdünü de arkadaşlardan yazılı olarak aldık.”

ERDOĞAN'IN BOSNA ZİYARETİ MANŞETLERDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya gerçekleştirdiği çalışma ziyareti, ülkedeki tüm gazetelerin manşetlerinde yer buldu. Bosna Hersek gazeteleri dünkü baskılarında özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın UETD 6. Olağan Genel Kurulu’nda Zetra Olimpik Spor Salonu’nu dolduran Avrupalı Türklere yaptığı konuşmaya geniş yer verdi. Ülkenin en köklü gazetelerinden Oslobodjenje, “Erdoğan Türkleri kendisine oy vermeye çağırdı” başlığıyla yayınladığı haberde, Türk ve Bosna bayraklarıyla kaplanan spor salonunda 20 bine yakın Avrupalı Türk ve Bosnalılar olduğunu yazdı.

BİZİM ALİYA'MIZ VARDI, SİZİN ERDOĞAN'INIZ VARGazete, ikinci ve üçüncü sayfalarının tamamını Erdoğan’ın ziyaretine ayırırken, dünkü genel kurulda Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic’in kullandığı, “Bizim Aliya’mız vardı, sizin Erdoğan’ınız var” ifadelerini de ön plana çıkardı. Nezavisne Novine de sürmanşetten verdiği ziyaret haberinde, Erdoğan’ın AB ülkelerinin engellemesi sonrasında Bosna Hersek’te Türk seçmenle buluştuğunu ve Saraybosna’da Türklere “coşkulu mesajlar” verdiğini ifade etti.

AVRUPA SINIFTA KALDI

Ülkenin en yüksek tirajlı gazetelerinden Dnevni Avaz da “Erdoğan Avrupa’yı suçladı” başlığıyla yayınladığı haberinde, Erdoğan’ın UETD Kurulu’nda kaydettiği “Demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden anlı şanlı Avrupa ülkelerinin sınıfta kaldığı bir dönemde, Bosna Hersek bizlere burada bir araya gelme imkanı sağlayarak, sözde değil özde demokrat olduğunu göstermiştir” ifadelerine yer verdi.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23