• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail, Hizbullah komutanlarından Ali Barakat’ı öldürdüğünü iddia etti… Hizbullah ise İsrail saldırılarını doğruladı

Yeniakit Publisher
Yücel Kaya Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
İsrail, Hizbullah komutanlarından Ali Barakat’ı öldürdüğünü iddia etti… Hizbullah ise İsrail saldırılarını doğruladı

İsrail ordusu, Hizbullah’ın hava kuvvetleri biriminde kritik görevler üstlenen Ali Barakat’ın öldürüldüğünü duyurdu. Hizbullah ise, İsrail’deki bazı askeri üslere ve yerleşimlere saldırı düzenlendiğini açıkladı.

İsrail ordusu, Hizbullah’ın hava kuvvetleri biriminde kritik görevler üstlenen Ali Barakat’ın öldürüldüğünü duyurdu. İsrail Savunma Kuvvetleri’nden (IDF) yapılan açıklamada “Ali Barakat, İsrail'e yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırılarını planlamak ve gerçekleştirmek için on yılı aşkın bir süre harcayarak Hizbullah’ın hava kuvvetleri birimi için önemli bir bilgi kaynağı olmuştur.

Ayrıca Hizbullah için seyir füzeleri ve İHA'ların geliştirilmesinde de görev almıştır” denildi.

Hizbullah askeri üsleri ve yerleşimleri hedef aldı

Hizbullah’tan yapılan açıklamada ise, Hayfa şehri ile Meron bölgelerindeki İsrail askeri üslerine yönelik saldırı gerçekleştirildiği kaydedildi. Ayrıca İsrail'in Ayelet HaShahar, Sha'al, Hatzor ve Dalton yerleşimlerinin roket ve füzelerle hedef alındığı aktarıldı. İsrail’den saldırılara ilişkin resmi açıklama yapılmadı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kızıltepe / Mardin

Suriye'deki Ehl-i Sünnet Müslümanların katledilmesinin sorumlularından münafık Ali Barakat öldürülmüş. Mekanı Cehennem olsun, ateşleri bol olsun. Bu münafığı kimin öldürdüğü, önemli değil.

Mustafa

Doğrulamaktan başka ne işe yarar bu Hizbullah.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23