Tadıyla ve görüntüsüyle insanımızca severek tükeketilen ıspanaklı kek tarifi yapımı oldukça pratik. Üzerine krema yapıp servis ettiğinizde pasta niyetine tüketebileceğiniz veya sade kek olarakta yiyebileceğiniz ıspanaklı kek nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ne? Detaylar haberimizde..
Tadıyla ve görüntüsüyle insanımızca severek tükeketilen ıspanaklı kek tarifi yapımı oldukça pratik. Üzerine krema yapıp servis ettiğinizde pasta niyetine tüketebileceğiniz veya sade kek olarakta yiyebileceğiniz ıspanaklı kek nasıl yapılır? Gerekli malzemeler ne? Detaylar haberimizde..
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 200 gram ıspanak
- 1 adet damla sakızı
Ispanaklı kek üzeri için (isteğe bağlı):
- 2 patek toz krem şanti
- 1 su bardağından biraz fazla süt
Ispanaklı kek nasıl yapılır?
Yumurta ve koz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Ispanağı, damla sakızını ve sütü mutfak robotundan geçirin. Elde ettiğiniz karışımı kek harcına ilave edin. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında ortalama 35 - 40 dakika pişirin. Pişen keki servis tabağına çıkartın. Krem şanti eklemek istiyorsanız krem şantiyi hazırlayın ve buzdolabında bekletin. Kek soğuyunca üzerini krem şantiyle kaplayıp servis edebilirsiniz.