• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsmail Demir duyurdu: Her geçen gün daha da güçlendiriyoruz

Yeniakit Publisher
2021-10-12 17:55:00 - 2021-10-12 17:56:17

Sosyal medya hesabından videolu bir paylaşımda bulunan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Katmanlı hava savunma sistemimizi her geçen gün daha da güçlendiriyoruz" dedi.

Türkiye, katmanlı hava savunma sistemini geliştirmeye devam ediyor. Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir, sosyal medya hesabı üzerinden ASELSAN tarafından geliştirilen Ateş İdare Cihazı ve Modernize Çekili Top sistemlerinin TSK'ya yeni teslimatlarının sürdüğüne dair paylaşımda bulundu.

Demir, söz konusu paylaşımında, "Katmanlı hava savunma sistemimizi her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. 35 mm Hava Savunma Sistemi Modernizasyonu ve Parçacıklı Mühimmat Projemiz kapsamında ürettiğimiz Ateş İdare Cihazı ve Modernize Çekili Top sistemlerinin TSK'ya yeni teslimatlarını sürdürdük" ifadelerini kullandı.

Ateş İdare Cihazı (AİC)

ASELSAN tarafından üretilen Ateş İdare Cihazı (AİC) Takımı, kritik tesisler ile sabit askeri birliklerin hava savunmasının etkin şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla en güncel teknolojiye dayalı bir alçak irtifa hava savunma çözümü sunuyor. Tipik AİC takımı 1 adet Ateş İdare Cihazı (AİC), 2 adet 35mm Modernize Çekili Top ve 1 adet Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Fırlatma Sistemi'nden oluşuyor.

35 mm modernize çekili top

ASELSAN tarafından yapılan modernizasyon çalışmaları ile TSK envanterinde bulunan 35 mm Çekili Hava Savunma Toplarının tüm elektronik alt bileşenleri yenilenmekte; söz konusu toplar güncel teknolojiyi kullanan etkin bir alçak irtifa hava savunma silahı olarak kullanıma sunuluyor. Modernizasyon çalışmaları kapsamında toplara Parçacıklı Mühimmat atma yeteneği kazandırılmakta ve topların atış ve komuta kontrollerinin Ateş İdare Cihazı (AİC) tarafından gerçekleştirilmesi sağlanıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Modernize çekili topların genel özellikleri

2 x 35 mm hava savunma topu ile 2 x 550 atım/dk (toplam 1100 atım/dk) atım hızı

3 farklı mühimmat tipi kullanabilme: 35 mm Parçacıklı Mühimmat, HEI, TP-T

Entegre Güç Ünitesi

Geliştirilmiş Kullanıcı Arayüzleri

Alçak Gerilim Beslemeli Donanımlar

Güç Ünitesi kapandığında kısa süreli operasyona devam etmeyi sağlayan Akü grubu

Harici güç beslemesi ile çalışabilme

Havadan karaya füzeler, seyir füzeleri ve insansız hava araçları gibi modern hava tehditlerine karşı üstün performans sağlayan; servo-kontrol, eyleyici, güç dağıtım ve atış kontrol alt sistemleri

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yasemin

ALLAH cc, mazlumun, mağdurun yanında olan Türkiye'ye hiç bir ülkede olmuyan en gelişmiş teknoloji silahını en kısa zamanda en acil şekilde nasip eder mutlaka.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23