• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İslim kebabı | Orijinal islim kebabı tarifi

Deneyenlerin vazgeçemeyeceği bir tarifi sizlere sunuyoruz. İslim kebabı nasıl yapılır? İslim kebabı malzemeleri nelerdir? Orijinal islim kebabı tarifi...

2019-11-13 17:51:00 -
İslim kebabı | Orijinal islim kebabı tarifi

Deneyenlerin vazgeçemeyeceği bir tarifi sizlere sunuyoruz. İslim kebabı nasıl yapılır? İslim kebabı malzemeleri nelerdir? Orijinal islim kebabı tarifi...

İslim kebabı, Gaziantep yöresinde meşhur olmakla birlikte hemen hemen her bölgede severek yapılan ve sunulan bir yemektir. Kürdan kebabı ismiyle de bilinen islim kebabı, evde herkesin kolayca yapabileceği lezzetli bir seçenek.

Malzemeler

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet orta boy yeşil biber

Köftesi için:

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adetorta boy kuru soğan rendesi
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 dişs arımsak 
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • pulbiber, karabiber, kimyon
     

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet domates rendesi
  • 1 diş sarımsak
  • yarım su bardağı sıcak su
  • yarım çay kaşığı tuz
  • karabiber

Öncelikle kabuklarını alacalı şekilde soyduğunuz patlıcanları keskin bir bıçak yardımıyla uzun ince şeritler halinde dilimleyin. Ardından acısının çıkması için tuzlu suda bekletin.

Orta yağlı dana kıymayı karıştırma kabına alın. Rendelenmiş kuru soğan, yumurta ve galeta unu, sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve kimyon katın.

Köfte harcını ortalama 10-15 dakika yoğurun. Köfte harcını altı cevizden biraz daha büyük parçalar ayırın. Avuç içinizde yuvarladığınız köfteleri,  tavada arkalı önlü ters çevirerek pişirin.

Patlıcanları süzüp üzerlerini bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Yağı kızdırdığınız tavada arkalı önlü ters çevirerek kızartın. Fazla yağını kağıt havlu yardımıyla alın.

Sap kısımlarını aldığınız yeşil biberleri dört eşit parçaya bölün. Cherry domatesleri ikiye bölün.

İki adet kızarmış patlıcan şeridini artı şeklini alacak şekilde servis tabağına yerleştirin. Orta kısmına bir adet kızarmış köfte koyup kapatın. Üzerine bir parça yeşil biber ve cherry domates yerleştirip kürdanla tutturun. Tüm köfteleri aynı şekilde patlıcan şeritlerine sardıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin.

Sosu için; zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Rendelenmiş domates ve  sarımsağı pişirin. Tuz ve karabiberini de ekledikten sonra 4-5 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın.

Hazırladığınız sosu patlıcanları aldığınız fırın tepsisine aktarın. İslim kebaplarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23