• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İslam ülkesinden Türk halkına Ayasofya tebriği

Yeniakit Publisher
2020-07-12 23:33:00 -
İslam ülkesinden Türk halkına Ayasofya tebriği

Petrol zengini çoğu İslam ülkesinden çıt çıkmazken, Umman Müftüsü Ahmed bin Hamed el-Halili, Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması münasebetiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkını kutladı.

Umman Müftüsü Ahmed bin Hamed el-Halili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ayasofya'yı yeniden Allah'ın isminin anıldığı bir mescide dönüştürme kararı alınmasından ötürü başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk halkı olmak üzere tüm İslam ümmetini tebrik ediyoruz." ifadesini kullandı.

"Bu kahraman Müslüman halk ve onun cesur komutanı, İslam'a komplo kuranların ve kin besleyenlerin naralarından etkilenmeyip bu tarihi mekanı, muzaffer Sultan Fatih Sultan Mehmet'in döneminde olduğu gibi İslam çağrısının yayıldığı bir mekana dönüştürme konusunda ilerleyerek başarılı bir adım atmıştır." ifadesini kullanan Halili, Osmanlı sultanlarından sonra gelenlerin kutsal mekanların kudsiyetini ihlal ettiğini dile getirdi.

Türk halkından, hiçbir şeye aldırmadan ilerleme çağrısı yapan Halili, "Bu doğru yolda ilerleyin. Müslümanların duaları sizinledir". ifadesine yer verdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İnşaallah

Böyle elin gavuruna kendimiz ezdirmeden ,dik başlı Osmanlı torunu olursak tüm Alm-i İslam’ı sırat-ı müstakîmde arkamıza alıp Yeni Düzenini yerle yeksan edebiliriz İNŞÂALLAH! Zaren evangelist Yunanistan ve mason Kamalistler,CHP-zillet ittifakı bundan korkuyor.

Kenan yasar

Allah razı olsun birliğimiz daim olsun inşallah
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23