• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İskenderun Acil Durum Hastanesi açılış için gün sayıyor

Yeniakit Publisher
2023-07-05 11:41:00 -

Depremin vurduğu Hatay’ın İskenderun ilçesine inşa edilen 200 yatak kapasiteli acil durum hastanesinin inşaatında sona yaklaşıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası en büyük yıkımın meydana geldiği Hatay’da yaraların sarılması için sürdürülen çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından Hatay’ın İskenderun ilçesinde inşa edilen İskenderun Acil Durum Hastanesi de çalışmaların tamamlanması için gün sayıyor.

İskenderun Acil Durum Hastanesi'nde sona doğru

Hizmete başlamasıyla birlikte yaklaşık 850 sağlık personelinin görev yapması planlanan 200 yatak kapasiteli İskenderun Acil Durum Hastanesinde 33 poliklinik, 36 yoğun bakım yatağı, 7 ameliyathane, 6 görüntüleme odası, MR, tomografi, tam donanımlı laboratuvar, bronkoskopi, 2 endoskopi, 6 fizik tedavi ve rehabilitasyon, 3 onkoloji merkezi ve KVC ünitesinin olması planlanıyor.

Kurban Bayramı’nda Hatay’ı ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanenin önümüzdeki 2-3 hafta içerisinde hizmete hazır hale getirilmiş olacağını söylemişti.

"2 senede anca biter dediğimiz hastane 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde şu anki haline geldi"

Hastanenin yapıldığı bölgenin yanında bulunan sitede yaşayan Orçun Teğmen, hastanenin kısa süre içerisinde inşa edilmesinin kendilerini şaşırttığını ifade etti.

Teğmen, “Hastanenin yapıldığı alanın yanı başında bulunan sitede oturuyorum. İlk başta çok hızlı başladılar. Biz hemen bitireceklerini düşündük. Şu anda ince işçilikleri geçtikleri için biraz yavaşlamış görünüyor ama bu kadar kısa süre içerisinde yapılması hepimizi şaşırttı. Bu kadar hızlı yapılmasını beklemiyorduk. Temelin atıldığı ilk günü hatırlıyorum, 2 senede anca biter dediğimiz hastane 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde şu anki haline geldi” dedi.

"Biz bu kadar hızlı bir şekilde hastanenin inşa edilmesine şaşırdık"

Hastanenin yapıldığı bölgenin yanında bulunan sitede yaşayan Türker Kurt da çalışmaları evinin balkonundan yakından takip ettiğini söyledi.

 

Kurt, “Hastanenin ilk inşaatını bu güne kadar balkondan izliyoruz. Çalışmalar gerçekten çok hızlı bir şekilde başladı. Biz bu kadar hızlı bir şekilde hastanenin inşa edilmesine şaşırdık. Bazen gece yarıları pencereden baktığımızda Sağlık Bakanımızın ziyaret ettiğini görüyoruz. Burada çok büyük bir emek var. Bu kadar hızlı bir şekilde bittiğine ben hayret ettim” şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ahmet Tunç

Dolar 30 TL ye dogru gidiyor , Hatayda her kes camurun içinde yatıyor, Mısır in poposunu öpmeye başladınız, etin kilosu 600 lira oldu . Utanmaniz yok Yonaz sürüsü

Doğruya Doğru

Yani Heykel yapımı çok önemlidir hatta Milli sanayi yapmaktan doğalgaz petrol bulmaktan daha önemlidir ve çok zahmetli iştir CHP li bir Belediye 2 yıl işi gücü bırakmış bu işle uğraşmış emeğine sağlık yoldaş heykeli yapan arkadaşına yüklüce bir para imtiyazlar verseydin iyi olurdu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23