• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran'dan İsrail yalakası Avustralya'ya sert tepki

Yeniakit Publisher
2018-12-19 13:48:00 -
İran'dan İsrail yalakası Avustralya'ya sert tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi,Kudüs'ün batısını işgalci İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı alan Avustralya'ya sert tepki göstererek, bu kararın uluslararası sözleşmelerin ihlali olduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Avustralya'nın Kudüs'ün batısını İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının uluslararası sözleşmelerin ihlali olduğunu söyledi.

Kasımi, İslami Azad Üniversitesi Haber Ajansı'na (ANA) yaptığı açıklamada Avustralya'nın aldığı kararın "yanlış ve hesaplanmamış" olduğunu belirterek, bunun işgal altındaki topraklar ve Filistin ile ilgili tüm uluslararası kararların ihlali olduğunu söyledi.

'Gerginlik artar' uyarısı

Avustralya'nın attığı adımın Filistin ve Ortadoğu sorununun çözümüne hizmet etmeyeceğini kaydeden Kasımi, bu kararın bölgede gerginliğin artmasına neden olacağını dile getirdi. 

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, hafta sonu yaptığı açıklamada, hükümetinin Kudüs'ün batısını İsrail'in başkenti olarak tanımaya karar verdiğini duyurmuş, büyükelçiliğini İsrail-Filistin barış anlaşması sağlanana kadar buraya taşımayacağını söylemişti.

Morrison, Kudüs'ün batısında bir ticaret ve savunma ofisi kuracaklarını ve büyükelçilik için uygun bir mekan arayışına gireceklerini de kaydetmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ABD Başkanı Donald Trump, 2017'de ülkesinin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı almıştı. Karar birçok ülkede protestolarla karşılanırken, Filistin'de düzenlenen gösterilerde İsrail askerleri çok sayıda Filistinliyi şehit etmişti.

Washington yönetiminin ardından Guatemala ve Paraguay, büyükelçiliklerini Kudüs'e taşımayı kararlaştırmış ancak Paraguay'da hükümet değişikliği üzerine karardan dönülmüştü.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23