• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran'dan gündem olacak Esed itirafı! Harcadıkları parayı açıklayıp katile seslendi

Yeniakit Publisher
2020-05-30 04:55:00 -
İran'dan gündem olacak Esed itirafı! Harcadıkları parayı açıklayıp katile seslendi

İranlı milletvekili Haşmetullah Felahetpişe, Esed rejimine şimdiye dek 20-30 milyar dolar arasında bir para harcadıklarını belirterek, rejimden bu parayı geri ödemesini istedi.

İran hükümetinin özellikle başka ülkelerdeki operasyon ve örgütlere aktardığı paraya meclisteki milletvekillerinden tepki geldi. İran’da, Tahran milletvekili Haşmetullah Felahetpişe; İran hükümetinin politikasını eleştirdi; Katil Esed'den bugüne kadar İran'ın yaptığı savunma harcalarını talep etti.

Felahetpişe, İran hükümetine yakın olan Etemad gazetesine konuştu.

Haşmetullah Felahetpişe, “İran, Esed'i iktidarda tutmak için Suriye kampanyasında 20 ila 30 milyar dolar harcadı. Hem de yaptırımlarla etrafımızın sarıldığı bir zamanda. Tekrar ediyorum, Suriye'ye 20 milyar ila 30 milyar dolar vermiş olabiliriz." dedi.

Felahetpişe yaptığı açıklamada; "Harcanan paraları Suriye'den geri almak zorundayız. Bu ülkenin parası orada geçmiştir. Esed bizim kasamızdan kendi kasasına geçen bu parayı İran’a iade etmek zorundadır” şeklinde konuştu.

Felahetpişe, “Suriye'de 9 yıldır devam eden iç savaş boyunca İran, Esed rejimi için çok önemli bir müttefik oldu. Şii milis savaşçılarının, İran Devrim Muhafızları Corp (IRGC) komutanlarının, silahlarının ve teçhizatının ve Hizbullah gibi vekil gruplarının finansmanını bizzat karşıladı. Şimdi Suriye bu verilenleri iade etmek zorunda" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ali

bunlar sii bolucu emperyalist acem yalanlari. ncak Turkiyenin abd/nato/rus/israil/bae vs ile suriye-irak-iran nedeniyle 40 yildir ve son operasyon maliyetleri ve sehidler nedeniyle ugradigi zarar trilyon dolarlardir. manevi kayiplar ayri

Abdullah

Bu tağuttan biraz rusya biraz da iran masraf isteyince dünyanın köşe bucağını öğrenecek.Gün gelecek kendi postunu da satılığa çıkarır.Lakin hınzır postu işe yaramaz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23