• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dışişleri yetkilisi: 2011’deki hatalar tekrarlanmamalı İran, Ukrayna eş-Şam'a (HTŞ) destek veriyor

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Dışişleri yetkilisi: 2011’deki hatalar tekrarlanmamalı İran, Ukrayna eş-Şam'a (HTŞ) destek veriyor

İran, Ukrayna'nın Suriye'deki Heyet Tahrir eş-Şam'a (HTŞ) destek verdiğini iddia ederek Kiev yönetiminden bu desteği durdurmasını talebi sonrası duyurdular! Astana görüşmeleri öncesinde Suriye'deki çatışmaları değerlendiren yetkili isim, "2011'deki hatalar tekrarlanmamalı. Savaş yerine uzlaşma aranmalı diye duyurdu!

Astana görüşmeleri öncesinde Suriye'deki çatışmaları değerlendiren Dışişleri yetkilisi: "2011’deki hatalar tekrarlanmamalı. Savaş yerine uzlaşma aranmalı. Gerginlik bir an önce azaltılmalı" dedi.

- Suriye iç savaşına çözüm bulunması amacıyla yapılan Astana görüşmelerinin garantörleri Türkiye, Rusya ve İran'ın dışişleri bakanları, çatışmaların yeniden şiddetlenmesinin ardından Katar'da bir araya gelecek.

YETKİLİ İSİMLER DUYURDU!

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Türkiye'nin görüşmelerde hangi mesajları vereceğine dair "Rejimin kendi halkıyla uzlaşmaması, ülkede artan ekonomik sorunlar, terör örgütlerinin faaliyetleri, kurumların düzgün işlememesi, sivillerin hedef alınması bugünkü olayları tetikledi. 2011’deki hatalar tekrarlanmamalı. Savaş yerine uzlaşma aranmalı. Gerginlik bir an önce azaltılmalı. Siviller ve sivil altyapı hedef alınmamalı. Azınlıkların, farklı inanç gruplarının hakları gözetilmeli" dedi.

Astana süreciyle ateşkesin sağlandığını belirten yetkililer, "Esad geçen yedi yıllık süreyi değerlendirmedi ve tüm sorunların kaynağı olan kendi halkı ile barışı sağlamak için adım atmadı. Bu hata da tekrarlanmamalı. Rejim muhalefeti görmezden gelemez. Gelinen bu noktadan sonra rejimle muhalefet arasında siyasi sürecin önünün açılması lazım. Rejim gerçekçi olmalı ve bu defa muhalefetle anlaşmak için samimi bir çaba harcanmalı. Buradan sonra, kalıcı barışa dönük bir süreç başlamak zorunda" değerlendirmesinde bulundular.

"Türkiye'nin, Suriye'nin toprak bütünlüğüne önem verdiğini" vurgulayan yetkililer, "Türkiye için Suriye’nin toprak bütünlüğü ve birliği esastır. Rejimin kendi halkıyla uzlaşı sağlaması, tüm halkaları, dini grupları kapsayıcı bir yönetim sunması istikrar ve barışın ana unsuru olacaktır. Türkiye olarak bunun desteklemeye hazırız. Terörle mücadeleden taviz vermeyiz" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Leyl....

Türkiye için Suriye’nin toprak bütünlüğü ve birliği esastır. Rejimin kendi halkıyla uzlaşı sağlaması, tüm halkaları, dini grupları kapsayıcı bir yönetim sunması istikrar ve barışın ana unsuru olacaktır. Türkiye olarak bunun desteklemeye hazırız. Terörle mücadeleden taviz vermeyiz" ifadelerini kullandı. Yani $unu beyan ederek, guzel guzel bak hariciye bunu yayimlamis.. Tutup da o Al Nusraci teroristleri, Al Kaida'nin uzantilatina alki$ tutmak ne abesle i$tigaldir.. Bizden bir $ey istenirse oraya asker gondeririz.. Veya Kürd Koridorunu kirmak icin, hareket yapariz. Bopcular icin kimse mudafaa a geçmesin, gecmemelidir!! Nato istedi diye, degil! 1000yillik Türk askeri gelenegi Nato 'ya uye olundugu tarihde bitmisdir.. Osmanli Kim siz Kim?!

Adolf

Leylâ mı adın yoksa Leylekmi? Ne söylemek istiyorsun? Politikadan anladığın yok, senin ve senin gibilerinin tatmin olması için Yarı Dünya ile Harbe mi girelim? Trumpp dün ne demiş: '' Türk Ordusu çok kuvvetli, hiç yıpranmamış'' Bu apaçık bir Tehdit ''Sizin Ordunuzu biraz yıpratalım '' demek istiyor ama açık söylemiyor. Erdoğan olmasa, Türkiye bugün belki halen Su Tabancasından başka bir şey dahi üretemezdi. Her tarafın kuşatılmış farkedemiyormusun? Siktiri boktan İtrail bile herkese Kafa tutuyor, çünki arkasında Avrupa ve Amerika var, siz Körmüsünüz? Git Böbürlen
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23