• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran iyice çığırında çıktı; Camileri hüseyniyeye dönüştürüp, ezanı değiştirdiler!

Yeniakit Publisher
2020-02-07 07:33:00 - 2020-02-07 07:49:29
İran iyice çığırında çıktı; Camileri hüseyniyeye dönüştürüp, ezanı değiştirdiler!

Suriye'de katil Esed güçleri ile İran destekli grupların mezhepçi saldırıları şiddetini arttırıyor. Sünnilerin yaşadığı Deyrizor'da camileri hüseyniyeye çevriliyor ve ezan değiştiriliyor. Geçtiğimiz günlerde yine Esed'e bağlı güçler, Halife Ömer bin Abdülaziz'in İdlib Deyrşarkî köyündeki türbesini basmıştı.

Suriye'de katil Beşşar Esed rejimi ve İran destekli yabancı terörist gruplar, Sünnilerin yaşadığı Deyrizor’da camileri hüseyniyeye çeviriyor, ezanı kendi üsluplarında okutuyor. Söz konusu güçler, daha önce de Irak sınırındaki ilde, sivillere ait bazı evlere el koymuş, buraları Şii inancına ait ibadethane olan hüseyniyeye dönüştürmüştü.

Şimdi camileri de hüseyniyeye çeviren İran destekli teröristler, Sünnilere kendi kültürünü dayatıyor.

Teröristler, Deyrizor ilinin Mayadin, Elbu Kemal ve Sıbayhan ilçelerinde önde ezanın okunma şeklini ve içeriğini değiştirdi, ardından, Mescit el-Medrese, Mescit Kebir, Mescit Rahman, Mescit Cemiyyat ve eski Pazar camisini hüseyniyeleştirdi.

Hüseyniye nedir?

Hüseyniye, Muharrem ayında Şiilerin matem törenlerini icra ettikleri yerlerin genel adı olarak bilinir.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Deyrizor İran destekli gruplar ile YPG/PKK işgalinde

Esed rejimi, İran destekli grupların ve Rusya'nın yardımıyla Kasım 2017'de Deyrizor'un batısındaki DEAŞ işgaline son vererek kentin bu kısmını ele geçirdi.

Suriye'deki iç savaşta rejimin kara gücü haline gelen İran destekli yabancı terörist gruplar, en yoğun şekilde Irak sınırındaki Deyrizor'da varlık gösteriyor.

Sünni Arapların yaşadığı Deyrizor'daki İran, Irak, Lübnan, Afganistan ve Pakistan kökenli grupları, İran Devrim Muhafızları mensupları komuta ediyor.

Suriye-Irak sınırındaki Deyrizor, İran'dan Lübnan'a uzanan kara bağlantısını sağlayan kent konumunda bulunuyor. Irak ve Ürdün'den gelen boru hatlarıyla ticaret yolları da bu kentten geçiyor.

İran destekli gruplar, Deyrizor'da el koydukları mülklerde mezhep temelli eğitim veriyor ve kültürel faaliyetler düzenliyor.

Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları ise ABD destekli terör örgütü YPG/PKK'nın işgalinde bulunuyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mustafa

Şia hep aynı değişmedi.

Eyup

Ne zaman amerika avrupa israil İranın işini bitirmeye kalksalar hep Türkiye yetişiyor. O zaman şikayetçi olmayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23