• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İnsanlığı öldüren muhalefet! Tek silahları Suriyeli mülteciler

Yeniakit Publisher
2020-01-29 16:42:00 - 2020-01-29 17:56:03
İnsanlığı öldüren muhalefet! Tek silahları Suriyeli mülteciler

Elazığ depremi sonrası muhalefetin hedefine konulan yardım dernekleri özellikle 'Kızılay' eleştiri ve saldırılara maruz kalıyor. Gönüllü toplanan bağışlar bile bazı çevreleri rahatsız ediyor.

 Yunus Bayar    yeniakit.com.tr  

Devlet kurumlarının Elazığ depremi sonrası bölgeye hızla ulaştığı ve yaraları sardığı inkar edilemez bir gerçek. "Bu ülkede hiç değişim olmamış." diyerek ortalığı ateşe verenler 17 Ağustos 1999'da meydana gelen Gölcük depreminde devletin kurumlarının yardım götürmesi neredeyse 3 gün sürmüştü. 57. Hükümetin Başbakanı Bülent Ecevit basın mensuplarının sorularını cevaplayamamıştı. Zira depremi sabah uyandığında haber almış, danışmanlarıysa, "Uyandırmaya kıyamadık." açıklamasında bulunmuştu. O günden bugüne Türkiye arama kurtarma faaliyetlerinde büyük bir mesafe kaydetti. Dünyanın sayılı acil müdahale ekiplerinden biri haline geldi.

İdlib üzerinden hükümeti hedef aldılar

Tüm bunlara rağmen birileri Türkiye içindeki ve İdlib'teki Suriyeliler üzerinden siyaset izleyerek sözde muhalefet olarak hükümeti sıkıştırma çabası içindeler. Muhalif tavırlarıyla dikkat çeken gazeteci İsmail Saymaz, Kızılay'ın İdlib kapmanyasını hedef aldı. Esed güçlerinin son günlerde Suriye'nin kuzeyinde ilerleyişi nedeniyle milyonlarca insan yerinden yurdundan oldu. Bu insanların yaralarını sarmak isteyen Kızılay, "İdlib'deki kara bulutları iyiliğin gücüyle dağıt! HİLAL yaz, 2868'e gönder, 10 Lira ile yanında ol." şeklinde bağış için çağrıda bulundu.

Saymaz, bu çağrıya," Kızılay'ın önceliği Türkler ve Türkiye'dir. Türkiye'den toplanan yardım parası illa bir muhtaca harcanaksa Acıpayamlı depremzedelere harcanmalıdır. Eve lazım olan camiye haramdır." şeklinde bir tweet atarak tepki gösterdi. Ardın birçok CHP'li vekil de Saymaz'ın bu tweetini paylaştı.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

cahil ekrem

........ saymaz kızılayın yardımlarını oraya bağışlayanlar nerede nasıl harcayacağını sana veya devlete sorocaklar.parayı veren düdüğü çalar

kenan kara

dünyanin silah deneme labaratuari suriye..ordaki insanlar labaratuardaki farelerden farki yok abd rusya kafirleri icin .Allah bir an önce oraya yapilan zulimleri baslarina cevirsin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23