• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İngiltere konsolosu casuslara desteğe koştu

Yeniakit Publisher
2016-03-25 14:15:00 - 2016-03-25 14:36:00
İngiltere konsolosu casuslara desteğe koştu

İngiltere Başkonsolosu Leigh Turner vatan hainliği ve casusluktan yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül'e destek için adliyeye koştu, bol bol fotoğraflar paylaştı.

Vatan hainliği ve casusluktan yargılanan FETÖ tetikçisi Can Dündar ile Erdem Gül'ün bugünkü duruşmasına yabancı ülkelerin elçileri de katıldı. Bunlardan biri de İngiltere Başkonsolosu Leigh Turner'di. Turner sosyal medya hesabından Can Dündar ile çektiği fotoğrafları paylaştı. Vatan hainliği ile yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül'e destek veren isimlerin genel de yabancı olması ise akıllarda soru işaretlerine sebep oldu.

THE GUARDİAN CD'LERİ YAKMAK ZORUNDA KALDI

Bilindiği üzere İngiltere'de, devletin gizli belgelerini yayınladığı için hükümetten tepki alan The Guardian çalışanları, kameralar karşısında haber için kullanılan harddisk ve CD'leri kırmak zorunda kalmıştı.

Konu bu kadar hassas olunca Guardian, İngiliz hükümetinin hedefine girdi. İngiltere yönetimi, "belgeleri bize verin, daha fazla yayınlamayın" dedi. Gazete bunu kabul etmedi. Bu defa gazeteye karşı dava açılması hatta gazetenin kapatılması seçenekleri ortaya çıkınca, söz konusu CD ve harddisklerin imha edilmesi gündeme geldi.

CD ve harddiskler, Guardian'dan ve İngiltere istihbaratından yetkililerin gözetiminde, gazetenin bodrum katında tek tek imha edildi. Gazete bundan sonra yayınlayacağı her belge içinse hükümet yetkilileriyle görüştü.

KENDİ ÜLKESİNDE OLUNCA 'SUÇ' DİYOR

Bu olay sonrası İngiltere'de basın özgürlüğü gündeme bile gelmemiş, İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner sesini dahi çıkarmamıştı.Aynı konsolos, aynı suç Türkiye'de Can Dündar tarafından işlenince gazetecilere sahip çıkıyor bir anda basın özgürlüğünün en yılmaz savunucusu haline geliyor.






ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23