• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İmran Han: Nükleer çatışma çıkar, ölümüne savaşırız!

Yeniakit Publisher
2019-09-15 19:11:00 - 2019-09-15 19:13:07
İmran Han: Nükleer çatışma çıkar, ölümüne savaşırız!

Pakistan Başbakanı İmran Han Hindistan'a karşı nükleer güç kullanabilecekleri ihtimalini bir kez daha dile getirdi.

Katar merkezli yayın kuruluşu El Cezire’ye konuşan Pakistan Başbakanı İmran Han, Hindistan'a karşı nükleer güç kullanma ihtimalini yeniden dile getirdi. Han, konvensiyonel bir savaş kaybedilmesi halinde, vatandaşlarının ölümüne savaşacağını söyledi.

Han konuşmasında, ''Keşmir'deki sekiz milyon Müslüman neredeyse altı hafta boyunca kuşatılmakta. Bunun neden Hindistan ve Pakistan arasında gerilime neden olmasının sebebi, Hindistan'ın yapmaya çalıştığını bildiğimiz şey... Dikkati yasadışı ilhaklarından ve Keşmir'de yaklaşmakta olan soykırımlarından saptırmak.'' ifadelerini kullandı.

Nükleer savaş uyarısı

Kendisinin bir savaş karşıtı olduğunu belirten Han, savaşların hiçbir sorunu çözemeyeceğine inandığını söyledi. Han, Pakistan'ın asla 'savaşı ilk başlatan' olmayacağını ifade etti. İki ülke arasında olabilecek nükleer savaş ihtimali konusunda uyarıda bulunan Han, iki nükleer gücün geleneksel yöntemlerle yapılan bir savaşta nükleer yöntemler kullanabileceğini söyledi.

Gerilimin potansiyel bir felakete dönüşebileceği uyarısında bulunan Han, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Allah korusun... Eğer geleneksel yöntemlerle (konvansiyonel) bir savaşa girer ve kaybedilirse iki seçenek vardır. Ya teslim olursunuz ya da özgürlüğünüz için ölümüne savaşırsınız. Pakistanlıların özgürlük için ölümüne savaşacaklarını biliyorum. Nükleer silahlı bir güç ölümüne savaşmaya karar verirse sonuçları olur.''
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Komşu Hindistan'la her türlü meseleyi diyalog yoluyla çözmeye hazır olduklarını belirten Han, ''Uygar komşular olarak Keşmir konusundaki farklı yaklaşımlarımızı siyasal bir çözümle çözmek yerine Hindistan bizi FATF (Mali Eylem Görev Gücü) kara listesine aldırmak için çabalıyor.'' dedi.

Han daha önce de uluslararası toplumu iki ülke arasındaki çıkabilecek bir nükleer savaş ihtimali konusunda uyararak Keşmir meselesinin çözümüne yardımcı olmalarını istemişti.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Emekl

Sizler aynı ırksınız Hindistan ve Pakistan’ın birleşmesi yararınadır siz bölen emperyalist güçlerdir birleşirseniz 2 milyara yakın nüfus ve büyük söz hakkına sahip nükleer güç ve konvansiyon güç olursunuz dine gelince herkes kendi inançından sorumludur zihniyetini topluma kazandırabilirseniz huzur ve güven de olur

Ferit

Pakistan halkının gazını almak için yapılmış bir açıklama. Amerika Pakistan topraklarında operasyon yapıyor sesleri çıkmıyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23