• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İmamoğlu uyardı: Geçici olarak mesafe koyun

Yeniakit Publisher
2020-03-06 16:46:00 -
İmamoğlu uyardı: Geçici olarak mesafe koyun

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Laleli esnafını ziyaret ettiği esnada, bir gazetecinin "İstanbul'da koronavirüs vakası var mı?" sorusuna, "Bana ulaşan bir bilgi yok. Arkadaşlarımla yaptığımız görüşmelerde ve yapılan açıklamaların haricinde bize ulaşan bir bilgi yok" yanıtını verdi.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Laleli Sanayici İş İnsanları Derneği (LASİAD) yöneticileri ile bir araya gelerek Laleli esnafını ziyaret etti. Ziyaret öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, İstanbul'da koronavirüse karşı alınan önlemleri anlattı.

"Bana ulaşan bir bilgi yok"

İstanbul'da virüs vakası görülüp görülmediğine ilişkin soruya "Bana ulaşan bir bilgi yok. Arkadaşlarımla yaptığımız görüşmelerde ve yapılan açıklamaların haricinde bize ulaşan bir bilgi yok" yanıtını verdi.

"Birçok fuar ve ticari aktivite iptal edildi"

Koronavirüsünün tüm dünyayı etkilediğini belirten İmamoğlu, "Dün AB Büyükelçileri ile beraberdim, Avrupa ülkelerinde birçok fuar ve ticari aktivite iptal edildi. Ne yazık ki ulaşım yavaşlamış durumda. Şuan Laleli'deyiz burada bile ticareti etkileyen boyutu var. Uzakdoğu'daki tedarikçilerinden etkileniyor, gelmek isteyen insanların gelmemeyi tercih etmesinden dolayı etkiliyor" dedi.

Bilgilendirme çalışmaları yapılıyor

İmamoğlu, İstanbul'un çok büyük bir kent olduğunu ve böyle bir virüsle baş etme konusunda en ciddi sıkıntıları yaşayacak şehirlerden bir tanesi olduğunu vurguladı. Bu nedenle yetkili oldukları tüm alanlarda koronavirüse karşı toplumun bilinçlendirme çabası içerisinde olduklarını ifade etti.

40 gezici dezenfekte aracı

İmamoğlu, toplu kullanım alanlarında otobüsler, metrolar ve metrobüslerde yoğun bir dezenfekte çalışması yaptıklarını anlatarak "Yine 40 otobüsü arkadaşlarım dizayn etti ve İstanbul'da gezici olarak dezenfekte imkanı ve fırsatı tanımak üzere İstanbul'a hizmet edecek şekilde yola çıkıyorlar. Bir kısmı hazır, başlıyorlar yarın öbür gün. Sizlere de tanıtacağız hangi gün hizmeti vereceğini" diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Sarılmayın, tokalaşmayın, öpüşmeyin"

İmamoğlu "Siz de rahatsızsınız, kişisel olarak aldığınız önlemler var mı?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

Var tabi, mümkün olduğu kadar sarılmamaya sadece tokalaşmaya (çalışıyorum.) Hatta bazen onu bile tercih etmeden başta evde çocuklarımı ve eşimi koruyarak dışarıda da insanlara bunu bulaştırmamaya dönük biraz mesafe koymak zorunda kalıyoruz. Bunun mesajını da verelim; lütfen bu dönemde birbirinize geçici olarak mesafeler koyun. Ama sevgide ve o gülen yüzde hiç eksilme olmasın. Ama bazen tokalaşmayın ki kesinlikle öpüşmeyi tercih etmek gerektiğini düşünüyorum. Allah korusun, yoğun bir bulaşıcı hastalık da var sadece koronavirüs değil.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23