• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İmamoğlu, "Afet bölgeleri İBB'nin sorumluluğunda değil demişti" Tuzla ve Bahçelievler belediyeleri seferber oldu

Yeniakit Publisher
2021-08-15 18:24:00 - 2021-08-15 18:27:54

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
İmamoğlu, "Afet bölgeleri İBB'nin sorumluluğunda değil demişti" Tuzla ve Bahçelievler belediyeleri seferber oldu

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu orman yangınlarının başladığı bölgeler için "afet bölgeleri bizim sorumluluğumuzda değil, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sorumluluğundadır" açıklaması yapmıştı. AK Partili Tuzla Belediyesi ve Bahçelievler Belediyesi selden etkilenen bölgelere yardım seferberliği başlattı.

AK Partili Tuzla Belediyesi ile Bahçelievler Belediyesi, yoğun yağış sonrası selden etkilenen Kastamonu, Sinop, Karabük ve Bartın'daki yaraları sarmak için kolları sıvadı.

Tuzla Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, selden etkilenen bölgelere yardım tırları, 2 iş makinası, arama kurtarma aracı, hafriyat kamyonları ve mobil mutfak aracından oluşan konvoy gönderildi.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, "Afet bölgemizdeki yaraları sarmak için ikinci kafilemizi yola çıkardık. Ekiplerimiz AFAD koordinasyonunda selden etkilenen bölgelerde görev yapacak. Bölgelerimizdeki yaraları devletimizin ve milletimizin gücüyle hep birlikte saracağız." ifadelerini kullandı.

Bahçelievler Belediyesi de sel ve su baskınlarına yönelik çalışmalara destek olmak amacıyla 18 personel ve 7 aracını, Kastamonu'nun Bozkurt ilçesine gönderdi.

Bahçelievler Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, sel felaketinin yaşanmasının hemen ardından bölgeye 7 kişilik arama kurtarma ekibi gönderen belediye, bugün de 11 personel ve 1 mobil aşevini, 1 hafriyat kamyonu ile 1 iş makinesini bölgeye gönderdi.

Yardım konvoyunda yiyecek ve içeceklerden oluşan gıda malzemelerinin yanı sıra bin kişilik çocuk, erkek ve kadın giysisi bulunuyor. Yardım ekibinin tamamının AFAD koordinasyonunda çalışacağı bildirildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nur Ahmet

Ülke onların değil ki sorumluluklarında olsun,sadece belediye başkanlığından sorumlular,onu da arpalık olarak kullanıyorlar.

Selo

Istanbul ve Ankara belediye yardimlarini geri gönder ondan sonra iki yüzlülük yap. Hükümetin sorunu belediyelerin degil
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23