• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İlkokul öğrencilerinden örnek davranış

Yeniakit Publisher
2018-09-16 14:43:00 -
İlkokul öğrencilerinden örnek davranış

İzmir'de yeni eğitim öğretim yılı başında, maddi durumu yetersiz öğrencilerin kalem, defter, silgi gibi ihtiyaçları "Askıda ekmek" uygulamasına benzer "Askıda defter kalem" kampanyası ile karşılanacak.

İzmir'deki okullarda başlatılan "Askıda defter kalem" kampanyası kapsamında veliler, öğrenciler ihtiyaç fazlası defter, kalem, silgi, boyama kitabı, kalem kutusu, çanta gibi kırtasiye ürünlerini bağışlıyor.

Okullarda oluşturulan kutularda ya da alanlarda biriktirilen bu ürünler, ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılıyor.

Kampanyanın zor durumdaki öğrencilerin okul ihtiyaçlarını gidermesinin yanı sıra çocuklarda paylaşma bilincini geliştirmeye katkı sunması bekleniyor.

"İYİLİĞİ KUŞANMIŞ BİR NESLİN YETİŞMESİ İÇİN ÖNEMSİYORUZ"

İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, yaptığı açıklamada, kampanyanın veli ve öğrencilerin isteği doğrultusunda ortaya çıktığını, müdürlük olarak da çalışmayı desteklediklerini belirtti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Eğitim öğretimde sadece akademik bilgileri değil, çocukların kişiliklerine olumlu yansıyacak çalışmaları da önemsediklerini vurgulayan Yahşi, iyilik kültürünün yaygınlaşması ve iyiliğin çocukların kalplerine inşa edilmesi konusunda tüm projelere destek verdiklerini ifade etti.

BİNDEN FAZLA OKULDA UYGULANIYOR

Yahşi, İzmir'de uyum haftası sürecinde ilk bağışların toplandığını aktararak, kampanya kapsamında binden fazla okulda "askıda defter kalem" kutusu kurulduğunu belirtti.

Kısa sürde büyük ilgi gören çalışmanın tüm okullara yayılacağına inandığını kaydeden Yahşi, "Ciddi bir destek var. Sadece İzmir değil, diğer ekonomik anlamda yardıma ihtiyacı olan okullarımıza da İzmir'den bir ses verebileceğini söylüyor çocuklarımız. Bunun önemli olduğunu düşünüyoruz. Öğrenci ve velilerimiz desteğiyle oldu, bizim müdürlük olarak ortaya çıkardığımız bir proje değil." diye konuştu.

Yahşi, Türk milletinin medeniyet değerlerinde paylaşmanın önemli bir yer tuttuğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Medeniyet kodlarımızda var olan paylaşmayı çocuklarımıza öğretmek açısında çok önemli. Biz sadece akademik anlamda bir bilgiyi vermiyoruz. Paylaşımın ne demek olduğunu çocuklarımıza henüz ana okulunda, birinci sınıfa başlayan çocuklarımıza net bir şekilde vermemiz lazım. İyiliği, merhameti kuşanmış bir neslin yetişmesi için bunu önemsiyoruz."

"SİLGİYİ BÖLÜŞEN NESİLDİK"

Kampanyaya evdeki ihtiyaç fazlası defterler ile kızı için okul alışverişi yaparken fazladan aldığı defterleri bağışlayarak destek veren Funda Eryılmaz, 3. sınıfa giden bir kızı olduğunu, bu kampanyayı da onun okulundaki öğretmenlerden duyduğunu anlattı.

Öğrencilik yıllarında sınıf arkadaşlarıyla silgisini bölüştüğünü anlatan Eryılmaz, "O nesilden geldik. Çocuklarımıza bunu aktarmak istiyoruz. Bu yardımlaşmadan öte paylaşma. Bende fazla olanı seninle paylaşmak ya da bende eksik olanı senden temin etmek." ifadelerini kullandı.

Ömer Seyfettin İlkokulu 2. Sınıf Öğrencisi Eymen Balkaya da arkadaşlarına yardımcı olmak için kalem, kalem kutusu ve kitaplarını "askıda kalem defter" bölümüne bıraktığını anlattı.

Yardımlaşmanın önemine değinen Balkaya, "Çünkü onlar mutlu olunca sen de mutlu oluyorsun." dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23