• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İlk gün hepsi 'ben yazdım' diyordu: Darbe imalı bildirinin sorumluluğundan kaçan kaçana!

Yeniakit Publisher
2021-04-14 00:43:00 -
İlk gün hepsi 'ben yazdım' diyordu: Darbe imalı bildirinin sorumluluğundan kaçan kaçana!

Yayımladıkları darbe imalı gece yarısı bildirisine imza atan amiral eskileri, devam eden soruşturma süresince sorumluluktan kaçmak için birbiri ile yarıştı.

 Yeniakit.com.tr 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada ifade veren amiral eskilerinden Ergun Mengi de sorumluluktan kaçmak için kırk takla attı.

'Ben yazdım' diyenlerin hepsinden geri vites!

Gözaltı sürecinde sağlık sorunlarını öne sürerek, 'Bizi serbest bırakın' diye yalvaran amiral eskileri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasında verdikleri ifadelerde de 'geri vites' yapmayı sürdürüyorlar. İlk gün 'Ben yazdım' diye birbiri ile yarışan amiral eskileri, bugün de sorumluluktan kaçmak için birbiri ile yarışıyor.

'Taslak metni ben yazdığım için bu metinde üzerime kaldı'

Soruşturma kapsamında ifade veren amiral eskilerinden Ergun Mengi, iddialara göre, "WhatsApp grubunda girdiler, çıktılar oldu. İlk Montrö konusunda taslağı ben hazırladığım için ikinci hazırlanan bu metin benim üzerime kaldı. Başka bir deyişle; bu metnin de daktilo memurluğu benim görevim gibi oldu." dedi.

'Benim metnim değil'

"Ben konusu sadece Montrö olan bir metin kaleme aldım." diyen Mengi, "Kamuoyunda Montrö Sözleşmesi'ne yönelik olumsuz algı oluşturabilecek gelişmeler nedeniyle denizci hassasiyeti kapsamında Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin önemi, egemenliğimizin sağlanması, bu antlaşma sayesinde elde ettiğimiz kazanımlar, 2'nci Dünya Savaşı'nda bu anlaşma sayesinde tarafsız kalışımız, Boğazlar Komisyonu'nun kaldırılıp egemenliğin sadece bize bırakılması konusunda uzunca bir metin hazırladım. Bunu da mensubu olduğum WhatsApp grubuna sunduğumuzda beğenenler de oldu beğenmeyenler de." ifadelerini kullandı. Hazırladığı metnin 'taslak' olduğunu, ikinci metnin değiştirildiğini öne süren Ergun Mengi, şöyle devam etti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'İkinci metnin daktilo memurluğu da üzerime kaldı'

"Daha sonra soruşturmaya konu olan açıklamayı dosya kapsamında da anlaşılacağı üzere emekli olan Feyyaz Öğütçü taslak metin olarak hazırladı. Bu metne de yine WhatsApp grubunda girdiler, çıktılar oldu. İlk Montrö konusunda taslağı ben hazırladığım için ikinci hazırlanan bu metin benim üzerime kaldı. Başka bir deyişle; bu metnin de daktilo memurluğu benim görevim gibi oldu. Yine dosyadan da açıkça anlaşıldığı ve sübuta erdiği üzere ikinci metne de birtakım girdiler oldu. Bunları WhatsApp grubundaki herkes fikrini beyan ederek yapmıştır. Ben de bu katkılar çerçevesinde taslağı kişisel bilgisayarım üzerinden her defasında güncelledim. Ancak metne ilave edilen başlık ve içeriğindeki bütün ibareler katılımcıların katkısı ile olmuştur."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gökbörü

Allah düşmanın da delikanlisini ve kivirtmayanini versin. Demekki neymiş, kaldiramayacagin yükün altına girmeyecekmissin. Sonra dansöz olur çıkarsın

gurbetçi

Bu amiral bozuntularını muhakkak cezalandırılmalıdır. Hiç olmazsa ordu evlerine girmesi yasaklanmalı. Allah 'a Hamd olsun ki Türkiye' mizde başkanlık sistemi var. Eğer koalisyon olsaydı vay halimize. Kesin hükümet krizi olmuştu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23