• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İdeolojik saiklerle odalar yönetilemez

Yeniakit Publisher
2016-04-19 06:52:00 - 2016-04-19 00:57:22
İdeolojik saiklerle odalar yönetilemez

Meslekte Birlik Grubu’nun mayıs ayında yapılacak İSMMMO seçimlerinde başkan adayı olan Adem Çalışkan, dünya ile birlikte artık Türkiye’nin de değiştiğini, tek taraflı ve ideoloji ile meslekler ve sivil toplum kuruluşlarının yönetilemeyeceğini söyledi.

İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın (İSMMMO) 28-29 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetime talip olmaya hazırlanan İSMMM Derneği Meslekte Birlik Grubu seçimlere katılacak başkan adayı ve yönetim kurulu üyelerini belirledi.  Yeni yönetim kurulunun kamuoyuna tanıtıldığı toplantıda başkan adayı, 2010 -2013 döneminde İSMMMO yönetim kurulu üyesi olarak görev alan Adem Çalışkan oldu. Diğer aday yönetim kurulu üyeleri de sırasıyla İbrahim Balcıoğlu, Recep Yüksel, Muhsin Bilgi, Emine Mercimek Dümbül, Ayhan Gündüz, Abdülcanan Dilber, Ayla Güneş ve Hakan Ustabaş olarak belirlendi.

MESLEKTAŞ ATIL KAPASİTE

Meslekte Birlik Grubu aday belirleme toplantısında değerlendirmelerde bulunan Çalışkan, İSMMMO’nun meslektaş için yapması gereken stratejik çalışmaları yapamadığını, binlerce muhasebeci ve mali müşavirin atıl kapasite olarak bırakıldığını söyledi. Çalışkan, 38 binin üzerindeki meslek mensubunun daha verimli ve katma değeri yüksek iş ve hizmetler geliştirebileceğinin altını çizdi.  Her meslek odasının meslektaşlarına saygın bir yere ve mesleğe sahip olduklarını icraat ve projeleriyle hissettirmelerinin asli görevleri olduğunu belirten Çalışkan, “Meslek mensuplarının ekonomik ve çalışma koşulları bakımdan refah içerisinde olmadığı gibi sosyal, bilimsel inovatif proje ve çalışmalar içerisinde yer alamıyor. Odanın bütçesi mi yok, meslek mensuplarının hak etmediği mi düşünülüyor, yoksa vizyon sorunu mu var?” diye sordu.

BUNLAR LİDER DEĞİL ENGEL

Tüm kurum, şirket ve ticari hayatın her kademesinde görev alan, kamunun ilgili kurumları ile özel sektör arasında sorumlu görev üstlenen mali müşavirlik mesleğinin yerinin istenilen seviyede olmadığına vurgu yapan Çalışkan, “Dünya değişiyor, ülkemiz değişiyor. Artık paylaşımdan uzak, tek taraflı ve ideolojik saiklerle meslekler ve sivil toplum kuruluşları yürütülemez, yönetilemez. Sadece İstanbul’daki meslektaşlarımızın sayısı Anadolu’da bir il nüfusu kadar. Ancak İSMMMO yönetimine gelenler 26 yılı aşkın süredir odanın ve mesleğin önünde önder değil, engel olarak duruyor. Üretilmesi gereken onlarca proje varken, giderilmesi gereken onlarca sorun varken yakın çevreyi memnun et gerisi zaten gelir mantığı artık bitmelidir” açıklamasını yaptı.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23