• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İbret olsun! Bizim zıplayan tayfa İngilizler kadar 'insan' olamadı

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
İbret olsun! Bizim zıplayan tayfa İngilizler kadar 'insan' olamadı

İngiltere’de Dua Lipa, Benedict Cumberbatch ve Tilda Swinton gibi 300'den fazla sanatçı, Gazze'de yaşanan sivil katliama karşı İngiltere hükümetine açık mektup yayınlayarak, "Çocuklar açlıktan ağlayamıyor bile, siz hala sessiz kalıyorsunuz" ifadelerini kullandı. İngiliz sanatçıların bu insani tutumu, sahnede ‘zıplamayan Tayyipçi’ diyerek kendini çok cesur ve muhalif hisseden ancak 2 yıla yakın süredir süren Gazze’deki katliama tek ses çıkarmayan bizim sözde sanatçı müsveddelerine de ibret oldu.

İsrail’in Gazze’ye yönelik aylardır süren yoğun bombardımanlarında on binlerce sivil hayatını kaybetti, yüz binlercesi ise yerinden edildi.

Çocukların açlıktan ölmek üzere olduğu, hastanelerin çalışamaz hale geldiği bölgede yaşananlar dünya kamuoyunda "soykırım" olarak nitelendirilirken, Batılı ülkelerin sessizliği tepkilere neden oluyor.

İngiltere de bu sessizliği sürdüren ülkelerden biri olarak eleştirilirken, bu kez tepkiler dünyaca ünlü isimlerden geldi.

GAZZE İÇİN SES OLDULAR

Aralarında şarkıcı Dua Lipa, oyuncu Benedict Cumberbatch, eski futbolcu ve televizyon yorumcusu Gary Lineker ile şarkıcı Annie Lennox'un da bulunduğu 300'den fazla ünlü, İngiltere hükümetine açık mektup yazdı.

Gazze için ses olan ünlüler, İngiltere Başbakanı Keir Starmer’a hitaben yazılan bir mektupla, Gazze’deki vahşette İngiltere’nin suç ortaklığını sona erdirmesi için acil harekete geçme çağrısında bulundu.

 İNGİLTERE'NİN SUÇ ORTAKLIĞINI BİTİRİN

İngiliz Sky News televizyonunun paylaştığı, mültecilerle dayanışma örgütü Choose Love tarafından hazırlanan mektupta, İngiltere hükümetinden İsrail’e silah satışını durdurması, tecrübeli insani yardım örgütlerinin Gazze’ye girişine izin verilmesi ve bölgede ateşkes için aracılık yapılması talep edildi. Mektupta, “Sizi, Gazze’deki vahşetteki İngiliz suç ortaklığını sona erdirmek için hemen harekete geçmeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Mektupta, 11 haftalık İsrail ablukası nedeniyle Gazzeli çocukların, birkaç dakika uzaklıktaki yardım malzemelerine ulaşamadıkları için açlık çektiği vurgulandı.

Mektupta, İsrail'in İngiltere'den aldığı silah ve mühimmatı kullandığı belirtilerek, "Gazzeli çocuklar İngiltere'nin eylemsizliğiyle mühürlenmiş, İngiliz fabrikalarından İsrail'e gönderilmiş parçalarla uçup, üzerlerine düşen bombalarla uyanıyorlar" denildi.

"ÇOCUKLAR SESLERİ KISILANA KADAR AĞLIYOR"

Gazze’de 71 binden fazla 4 yaş altı çocuğun yetersiz beslendiği belirtilen mektupta, “Çocuklar ağlayamayana kadar, açlıktan sesleri kısılana kadar ağlıyor” ifadeleriyle yaşanan dram çarpıcı bir şekilde aktarıldı.

Başbakan Keir Starmer’a sert bir eleştiri yöneltilen mektupta, “Hem hiçbir şey yapmayıp hem de yaşananları ‘kabul edilemez’ olarak nitelendiremezsiniz. Tüm dünya izliyor. Tarih affetmeyecek. Gazzeli çocukların bekleyecek bir saniyesi bile yok. Başbakan, neyi seçeceksiniz? Savaş suçlarında işbirliği içinde olmayı mı yoksa harekete geçme cesareti göstermeyi mi?” sorusuyla İngiltere hükümetine tarihi bir sorumluluk hatırlatıldı.

Mektuba imza atanlar arasında şarkıcılar Dua Lipa, Annie Lenox, Paloma Faith, müzik grubu Massive Attack, Primal Scream, oyuncular Benedict Cumberbatch, Lena Headey, Tilda Swinton, Zawe Ashton, eski futbolcu ve televizyon yorumcusu Gary Lineker, komedyen Amelia Dimoldenberg, manken Munroe Bergdorf, ressam Tracey Kerime Emin ve Holokost mağduru Stephen Kapos gibi isimler yer alıyor.

 

TÜRK ÜNLÜLER SEYİRCİLERİ 'ZIPLATIYOR'

İngiltere’de ünlüler Gazze için bu güçlü çağrıyı yaparken, Türkiye’de bazı şarkıcılar, konserlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alıyor.

Hükümete yönelik olumsuz söylemlerde bulunan ünlüler, son zamanlarında sahnede seyircilerine 'Zıplamayan Tayyipçi' ifadesini yöneltiyor.

Geçtiğimiz günlerde Bilkent Üniversitesi'nde konser veren Sertap Erener, Saraçhane eylemlerinden de bilinen “Zıpla zıpla, zıplamayan Tayyipçi” sloganını attı.

Hande Yener ise, Muğla'da bahar şenlikleri kapsamındaki verdiği konserde aynı söylemi kullanarak seyircileri ile birlikte hem slogan attı hem de zıpladı.

Son konserinde de hükümeti hedef almaktan çekinmeyen Yener, "Bu enerjimiz, isteğimiz, sevgimizle biz bu devri çok güzel devireceğiz" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sizofren

ALLAHÜMME SALLİ ALÂ SEYYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALÂ ALİHİ SEYYİDİNA MUHAMMED ESTAĞFURULLAH ELHAMDÜLİLLAH SUBHANE RABBİYEL ALİYYİLALEL VAHHAP EL AZİM ALLAHIM Zıplayanında zıplamayanında ....Gazze'de millet aç Türkiye bir yudum su bı dilim ekmek olamadı beni sorumlu tutma. ALLAHIM bu ülkenin basindakilerden razı değilim sende onlardan razı olma onları destekleyenler den razı olma YA RAB ALLAH U EKBER ..ölumse ölüm savasmamiz gerekiyordu bu korkaklarla sana guvenmeyip hesap kitap yapanlarla yatağından vazgecemeyenlere bu dunyayı ver ahirette nasipleri olmasın AMİN AMİN AMİN ALLAHÜMME SALLİ ALÂ SEYYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALÂ ALİHİ SEYYİDİNA MUHAMMED

Umuda

Bizim; Muhalefet CHP İYİ Parti Zafer Partisi Saadet DEM Ateistler Şamanlar Esedci ler Aleviler Solcular Seküler Laik Kamalistler Ülkemizde yaşayan tüm azınlıklar Mason Dernekleri Şimdiye kadar bir kere bile İsraili Lanetlemedi kınamadı gösteriler yapmadı, bildiriler yayınlamadı hiç bir tepki koymadılar. Bunları Milli Yerli güçler hafızalarının bir kenarına yazması lazım.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23