• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İBB Soruşturmasında Çarpıcı İddia: “Sahte makbuzlarla aklamaya çalıştık”

Yeniakit Publisher
Yücel Kaya Giriş Tarihi:
İBB Soruşturmasında Çarpıcı İddia: "Sahte makbuzlarla aklamaya çalıştık"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) yürütülen yolsuzluk, rüşvet, irtikap, terör ve suç örgütü soruşturmasında gözaltına alınan iş insanı-müteahhit Adem Soytekin, dikkat çeken iddialarda bulundu.

Soytekin, CHP İstanbul İl Binası’nın satın alınması için para kuleleri oluşturulduğunu, bu paraların CHP’li belediyelerden toplandığını ve doğrudan satın alma amacıyla kullanıldığını söyledi. Soytekin’in ifadesine göre, toplanan paralar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla CHP’li bir milletvekiline teslim edildi.

 

Beylikdüzü’nde yapılan bir toplantıda, olayın kamuoyuna sızmasının ardından “sorumluluğun bir milletvekilinin üzerine yıkılması” yönünde karar alındığını aktaran Soytekin, CHP Milletvekili Taşkın Özer’in sahte bağış makbuzu istediğini açıkladı. Bunun üzerine 5 milyon TL ve 1,7 milyon Euro’luk sahte makbuzlar hazırlandığını anlatan Soytekin, aynı şekilde müteahhit İlhan Akbayır’ın da sahte belgeler düzenlediğini iddia etti.

 

Ekrem İmamoğlu ve Av. Mehmet Pehlivan’ın, sistemi kuran tüm kişileri uyardığını söyleyen Soytekin, “Operasyon günü ortada nakit para bulunmuyordu, çünkü önceden tedbir alınmıştı” dedi. Soytekin’in iddiasına göre İmamoğlu, listedekilere “Eğer elinizde para veya belge varsa, bunları Taşkın Özer’e teslim edin” yönünde talimat verdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

kel hasan

şeytan kıliklı sahte diploma yapmış ucuz villa bulmuş kule yapmış kayak yapmış bant bulmuş bavul bulmuş lokanta açmış fakir oldıuğu için istanbulda okumuş 28 kişi nAYLON DİPLOMA ALMIŞ NAYLON FATURA

Ali

Vay hırsızlar vay
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23