• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hürriyet yerli CNN

Yeniakit Publisher
2013-06-20 23:30:00 - 2013-06-20 20:25:18
Hürriyet yerli CNN

CNN’in, AK Parti mitingini, “Hükümet karşıtı gösteri” gibi sunmasının ardından, yerli versiyonu Hürriyet de, resmi facebook sayfasında, AK Parti mitingindeki kalabalığı az göstermek için, CHP’nin Kazlıçeşme mitinginden bir fotoğraf kullandı... Hürriyet’in

HABER MERKEZİ
Gezi Parkı olaylarına ilişkin yalan haberler devam ediyor. Hürriyet gazetesinin resmi facebook sayfasında, AK Parti’nin Kazlıçeşme mitingine ilişkin fotoğrafı yerine, kalabalığı küçük göstermek için CHP’nin Kazlıçeşme’de yaptığı bir mitinge ait fotoğraf paylaşıldı.
Hürriyet gazetesi; söz konusu skandalın Haber 7 adlı internet sitesi tarafından duyurulmasının ardından facebook’taki fotoğrafı değiştirdi. Değiştirilen fotoğrafta AK Parti’nin 16 Haziran’da Kazlıçeşme’de yaptığı mitingin tamamını gösteren fotoğraf yerine, mitingden yakın plan bir kesitin kullanılması dikkat çekti.
AK PARTİ MİTİNGİNDEKİ
KALABALIĞI YANSITMAMAK İÇİN...
Hürriyet gazetesinin dünkü sayısında yer alan ‘Kazlıçeşme’yi izlettiler’ başlıklı haberde, “Gezi Parkı eylemleri sırasında gözaltına alınanlara polisin zorla AK Parti mitingini izlettirdiği” iddia edilmişti.
hurriyet.com.tr’nin söz konusu fotoğrafı bilinçli olarak kullandığını iddia eden bazı yorumcular, sitenin AK Parti’nin mitingindeki kalabalığı az göstermek için CHP mitinginin fotoğrafını paylaşarak bir ‘kurnazlığa’ kaçtığını iddia ettiler. İşte o yorumlar:
l Ferit Aydın: Hürriyet yine insanları kandırıyor Yalan haber yapmak onların genlerinde var. Bir gazete lobisi de hurriyet ve dışa çalışıyor
l İlhan Yılmaz: Hürriyet.com seçtiğiniz resimler kasıtlı. AK Parti’nin miting resmini koymaktan mı korkuyorsunuz. CHP mitingini koymanızdaki maksat nedir kalabalığı düşük göstermek mi?
l Mehmet Özçelik: CHP mitinginin fotoğrafını paylaşmışlar, milleti kandıramazsınız, hainler
l Erhan Şimşek: Haber yapıyorsunuz doğru haber yapın. Resim büyüyünce mavi otobüsün arkasında CHP bayrağının ne işi var. Yoksa CHP de mi AKP mitinglerine katılıyor. Pes artık haber zaten yalan dolan. Bu kadar mı arsızsınız!..
CNN, AK PARTİ’NİN MİTİNGİNİ HÜKÜMET
KARŞITI PROTESTO GİBİ GÖSTERDİ
CNN International televizyonunun internet sitesi de yayınladığı fotoğraf galerisinin adını “Türkiye’de hükümet karşıtı protestolar” olarak belirlemiş ve ilk fotoğraf olarak AK Parti’nin Kazlıçeşme mitingine yer vermişti!

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23