Ramazan ayında bolca tükettiğimiz hurmanın birde tatlısını deneyin.
Çok hafif ve bir o kadar da kolay olan sütlü bir tarif. Üstelik sade olması dolayısıyla eklemek istediğiniz meyve ve şekerlemelerle daha da farklı lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz.
Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı pirinç unu
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 20 - 25 adet hurma
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- vanilya
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi (isteğe bağlı)
Üzeri için;
- Kremşanti
Tencereye sütü, şekeri, unu, pirinç ununu ve nişastayı alarak koyulaşıncaya kadar kaynatın.
Ocaktan almadan üzerine tereyağı ve vanilyayı ekleyin.
Mutfak robotunda hurmaları ve 2 kaşık kadar sütü püre haline getirin.
Ocaktan aldığınız sütlü karışıma hurmayı ve isterseniz hindistan cevizini ekleyin.
Kremşantiyle süsleyerek 3 saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun