• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hirisi nasıl yapılır? Hirisi tarifi

Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) Veda Haccı dönüşü Hazreti Ali'yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadir-i Hum Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Gadir-i Hum Bayramı dolayısıyla kesilen kurban etleriyle bayramın özel yemeği "hirisi" yapılıp vatandaşlara dağıtılmakta. Peki Hirisi nasıl yapılır? İşte Hirisi tarifi…

Yeniakit Publisher
2020-08-06 11:43:00 - 2020-08-06 11:44:26
Hirisi nasıl yapılır? Hirisi tarifi

Hırisi yapımı için malzemeler

1 kg. kemikli et

300 gr dövme buğday

6 su bardağı su

100 gr kuyruk yağı

Tuz, kimyon, karabiber

Toz biber (isteğe bağlı)

Hırisi yapılışı

Hırisi yapmak için bir gece önceden ıslatılan nohut ve buğday kazana alınır ve 3 ezerekten 4-5 saat kaynatılır. İçine haşlanan etler tiftiklenerek ekleniyor. Daha sonra tereyağ ve baharatlar ilave edilerek kıvamı çorba olana kadar ezilerekten tekrar kaynamaya bırakılıyor. En son bitmiş haline kuyruk yağı da eklenir. Kuyruk yağının fazlalığı da hirisinin tadını güzelleştirecektir. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

muhammed

bir şia propagandası yapmadığınız kalmıştı
  • Yanıtla

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı