• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hidayet Türkoğlu’ndan maaş iddialarına cevap

Yeniakit Publisher
2016-03-24 13:51:00 -
Hidayet Türkoğlu’ndan maaş iddialarına cevap

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmalığı görevine geldikten sonra yüklü miktarda maaş aldığı iddiaları ortaya atılan, eski milli basketbolcu, Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Hidayet Türkoğlu, iddialara yanıt vererek, 'Bu süreçte bu tip karalamalarla tabii ki karşılaşacağız. Bunlara gülüp geçiyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Ceo’su eski milli basketçi Hidayet Türkoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevinden sonra ilk kez doğup büyüdüğü yer olan Bayrampaşa’yı ziyaret etti. Bayrampaşa Belediyesi’ni ziyaret eden Türkoğlu, burada Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ile bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Başkan Aydıner tarafından Türkoğlu’na Osmanlı motifi işlemeli sürahi takdim edildi. Türkoğlu daha sonra Bayrampaşa Belediyesi’ne ait hatıra defterini imzaladı.

Ziyarette bir açıklama yapan Başkan Aydıner, Türkoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizim evladımız, bizim yavrumuz çok değerli Hidayet Türkoğlu kardeşimizin Bayrampaşa Belediyemizi ziyareti anısına burada toplanmış bulunmaktayız. Öncelikle ben sevgili kardeşime, dostuma, Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanlığı görevine ve aynı zamanda basketbol federasyonumuzun da Ceo’luğunu atanması münasebetiyle her iki görevinde de ben huzurlarınızda kendisine başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Bu Bayrampaşa’mız için bir onurdur, bir gururdur. Bu onuru ve gururu bize yaşatması münasebetiyle de başta Hidayet kardeşime ve ailesine de teşekkürlerimi arz ediyorum. Bayrampaşa her zaman söylediğim gibi, basketbolun merkezidir. Özellikle basketbol konusunda, Bayrampaşa’dan tüm dünyaya yıldızlar gönderiyoruz NBA’e yıldızlar gönderdik ki Hidayet Türkoğlu da yine NBA gönderdiğimiz çok değerli yıldızımızdır” dedi.

“BAŞKAN AYDINER, BİZİ HER FIRSATTA DESTEKLEMİŞTİR”

Ziyareti ile ilgili açıklamada bulunan Türkoğlu, önceden sporcu sıfatıyla geldiği belediyeye ilk kez yeni görevleriyle geldiğini ifade ederek, “ Yeni görevimden dolayı yoğun bir tempo içerisindeyiz. Fırsat buldukça Atila Başkanım gibi değerli büyüklerimizi ziyaret etmek istiyorum. Bugünde kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır. Yoğun temposunda bana zaman ayırdığı için kendisinden Allah razı olsun diyorum. Bizim aile dostumuzdur aile büyüğümüzdür. Bizi her koşuldu desteklemiştir” diye konuştu.

Yeni görevi ile ilgili konuşan Türkoğlu ,uzun yıllardır spor yapan birisi olduğunu ve hayatını sporla kazandığını söyleyerek, “ Ben spor faaliyetlerinde mümkün olduğunca başrol almaya devam edeceğim ki bulunduğum sıfattan ayrılmamaya çalışacağım. Bu konuda da Türk gençliğine nasıl yardımcı olabilirim diye düşünüyorum. Dediğim gibi az da olsa bir faydam olursa ne mutlu bana” şeklinde konuştu.

“İNŞALLAH SORUNSUZ BİR TURNUVA GEÇİRİRİZ”

Türkoğlu, Bayan Basketbol Eurolig final four'unda oynayacak takımların Türkiye’ye terör saldırısı korkusu ile gelmek istemediği iddialarına cevap vererek, “Kesinlikle bu konuda bir duyum almadık. Dediğim gibi zaten bu konuda benim yorum yapmam doğru olmaz. Sonuçta gerek sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Spor Bakanımız bu konu ile ilgili mutlaka açıklama yapacaktır. Talihsiz durumlarla karşılaştık, ülkemizin üstünde bir karabulutlar dolaşıyor. Biz güçlü bir ülkeyiz umarım ki en kısa zamanda bunu da atlatacağız. Önemli olan bu birlikteliği hiçbir zaman bozmamaktır. Sporun her zaman, birleştirici yanı olmuştur. İnanıyorum ki bu tip aktiviteler fazlalaştıkça bizim halkımızda, bu tip organizasyonu sahiplenmiştir. Fenerbahçe’yi de kutlamak lazım böyle bir organizasyonu ülkemize getirdiği için. İnşallah, problemsiz bir turnuva geçiririz, Fenerbahçemiz de başarılı bir sonuç alır” dedi.

“BU TİP KARALAMALARLA KARŞILACAĞIZ, BUNLARA GÜLÜP GEÇİYORUZ”

Türkoğlu, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmalığı görevi ile ilgili çıkan maaş iddiaları ile ilgili, olumsuz durumlara cevap vermenin mantıklı olmayacağını ifade ederek, “Sizin de bildiğiniz gibi daha sonrasında Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı bir açıklama oldu. Spor hayatımda da bunu çok yaşadım. İnanıyorum ki bu süreçte de çok yaşacağım. Herkesin sizin sevmesini bekleyemezsiniz. Doğal olarak sizi sevmeyenler tarafından yapılan yanlış haberlerle farklı bir algı uygulamaya çalıştılar. Ben kendimi biliyorum, çoğu insan da benim nasıl birisi olduğumu biliyorum. Ben ülkesine hizmet için bulunan bir insanım. Bu süreçte bu tip karalamalarla tabii ki karşılaşacağız. Bunlara gülüp geçiyoruz” diye konuştu. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO


 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23