• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Heyecanla beklenen kısmi güneş tutulması başladı

Yeniakit Publisher
2021-06-10 16:34:00 -
Heyecanla beklenen kısmi güneş tutulması başladı

Heyecanla beklenen doğa olaylarından kısmi güneş tutulması kuzey yarım kürede gerçekleşmeye başladı. NASA'dan da bir bilgilendirme açıklaması geldi.

Dünyada bir çok insanın heyecanla beklediği doğa olaylarından bir tanesi gerçekleşmeye başladı. Güneş tutulması kuzey yarım kürede başladı.

Kısmi güneş tutulması ile ilgili bilgilendirme yapan NASA, "Bu, Güneş, Ay ve Dünya tam olarak hizalanmadığında olur. Güneş, yüzeyinin sadece bir kısmında koyu bir gölgeye sahip gibi görünecektir. Amerika Birleşik Devletleri'nin doğusu ve kuzey Alaska'nın bazı bölgelerindeki izleyiciler, 10 Haziran'da Kanada'nın çoğu ve Karayipler, Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika'nın bazı bölümleriyle birlikte kısmi bir güneş tutulması görecekler" ifadesini kullandı.

Nerelerden görülecek?

NASA, açıklamasının devamında, "Amerika Birleşik Devletleri'nde, parçalı tutulma Güneydoğu, Kuzeydoğu, Ortabatı ve Kuzey Alaska'nın bazı kısımlarında görülebilecek. Bu konumların çoğunda tutulma, gün doğumundan önce, sırasında ve güneş doğduktan kısa bir süre sonra gerçekleşecek. Bu, izleyicilerin tutulmayı görebilmeleri için gün doğumu sırasında ufku net bir şekilde görmeleri gerektiği anlamına gelir" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

567

bu rabbimizin dünya beyazları işgalcilerine uyarısıdır
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23