Herkesin işine fazlasıyla yarayacak birbirinden şahane 7 püf noktası

Bazen yaşadığımız büyük gibi görünen sorunlardan son derece basit yöntemlerle kurtulabiliriz. İşte, hayatınızı kolaylaştıracak birbirinden güzel 7 püf nokta…

14 Mayıs 2019 Salı 15:50
Herkesin işine fazlasıyla yarayacak birbirinden şahane 7 püf noktası

Modern çağın getirdikleri yeni nesil yetişkinleri, büyüklerinin kullandığı yöntemlerden uzaklaştırdı. Bir zamanlar büyük annelerin kullandığı yöntemleri görmezden gelmeye başladık. Ancak tecrübe her şeydir. Elbette, büyüklerimizin her söylediğinde bir gerçeklik payı var. İşte, sanal dünyanın değil büyük annelerimizin senelerdir kullandığı pratik bilgiler.

1. Aspirin yöntemi

Evladınızdan ya da eşinizden şahane bir buket çiçek aldınız. Bu çiçekleri vakit kaybetmeden suya koydunuz. Ancak ertesi gün çiçekler boyunlarını bükmeye başladı. Çiçeklerin daha uzun süre canlılıklarını korumasını istiyorsanız; yapmanız gereken suyun içine bir adet aspirin atmak.

2. Bir tutam tuz

Kaç yaşında olursak olalım yemek yerken üzerimize damlatmamız çok olası. Böyle anlarda imdadınıza ise bir tutam tuz yetişecektir. Yemek damlattığınız yere bir tutam tuz serpin. Tuz kumaştaki yağı hızlıca emecektir. Elbette sonraki işlem ise lekelenen kıyafeti çamaşır makinesine atmak. Ancak bu esnada makinenize leke çıkarıcı eklemenize gerek yok. Söz konusu kimyasalların işini zaten tuz saatler öncesinde halletmişti.

3. Aseton yöntemi

Ojeleri tırnaktan çıkarmak için hanımlar aseton kullanır. Aseton aynı zamanda şişe içinde kuruyan ojenin yeniden kullanılmasına da yardım ediyor. Yapmanız gereken kuruyan ojenin içerisine birkaç damla aseton eklemek. Sonuç mu? Ojeyi yeni almış gibi olacaksınız.

4. Tuz ve su

Yanmış bir tavayı kolayca temizlemenin yolu da tuzdan geçiyor. Tavayı ocağa koyun içerisine bir avuç tuz atıp, su ekleyin. Yaklaşık yarım saat sonra tavadaki tüm yanık lekelerinden kurtulmuş olacaksınız.

5. Limon yöntemi

Pancar son derece lezzetli ve faydalı bir üründür. Bu şifa dolu gıdayı tüketmek için öncesinde pancarları soyup haşlamamız gerekiyor. Pancarları soyarken ise ellerinizin kıpkırmızı kalması muhtemel. Bu aşamada yarım limon işinize bir hayli yarayacaktır. Boyanan ellerinizi limon ile ovalayın, tüm lekeler saniyeler içinde kaybolacaktır.

6. Çatlamayan yumurtanın sırrı

Beslenme uzmanları sağlıklı bir beden için her gün bir adet haşlanmış yumurta yenmesini öneriyor. Haşlama sırasında ise bazı yumurtalar çatlayıp, sıvısını dışarıya akıtabiliyor. Yumurtanızın çatlamadan pişmesini istiyorsanız kaynama suyuna bir tutam tuz atmanız yeterli.

7. Kaynar su önemli

Taze ekmeği keserken bir hayli zorlanırız. Taze ekmek dilimlenirken gerisinde bolca kırıntı bırakır. Ekmeklerinizi düzgünce ve kırıntısız kesilmesini istiyorsanız yapmanız gereken bıçağı öncelikle kaynar suya sokmak. Kaynar suya soktuğunuz bıçağı bir havlu ile silip ekmeğinizi kesin. Aradaki farkı saniyeler içinde anlayacaksınız.

 

 

Akit Youtube Kanalına Abone Ol

Haftanın Özeti

www.yeniakit.com.tr internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü sair içeriklerle ilgili telif hakları Uğurlu Gazetecilik Basın Yayın Matbaacılık Reklamcılık Limited Şirketi’ne aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz, yeniden yayıma konulamaz.
Haber Tarihi: 14 Mayıs 2019 Salı 15:50

YORUM YAZ

    Günün Özeti

    Günün Karikatürü

    24 Mayıs 2019