• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Her pisliğin altından o Alman vakıf çıkıyor

Yeniakit Publisher
2013-11-03 22:50:50 - 2013-11-04 07:11:50
Her pisliğin altından o Alman vakıf çıkıyor

CHP ve BDP’ye yaptığı maddi yardımdan Gezi kalkışmasına kadar Türkiye’deki her türlü kirli oluşuma verdiği destekle bilinen Alman Friedrich Ebert Vakfı, Hrant Dink Vakfı’nın düzenlediği İslâm’a ve Müslümanlara hakaret edilen ‘Müslümanlaş(tırıl)mış Ermeniler Konferansı’nın da sponsoru çıktı!

İSKENDER ÖZEL / İSTANBUL - Önceki gün Hrant Dink Vakfı’nın Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlediği ve İslâm’a hakaret edildiği “Müslümanlaş(tırıl)mış Ermeniler Konferansı”nın da arkasında karanlık ilişkileriyle bilinen Alman Friedrich Ebert Vakfı çıktı.

DÜZENLEYEN HRANT VAKFI SPONSOR ALMAN!

Hrant Dink Vakfı’nın düzenlediği ve İslâm’a çokça hakaretin yer aldığı konferansta sözde ‘Ermeni soykırımı’ iddiaları tekrarlanarak, Arap fütuhatı konferans konuşmacısı Avedis Hadjian tarafından “Arap istilâsı” şeklinde nitelendirilmişti. Önceki günkü konferansta konuşan Yrd. Doç. Dr. Ayşe Gül Altınay da “Hristiyan misyonerleri savunarak “Bu konuda en ufak atılacak bir adım da misyoner suçlamasıyla karşılaşıyoruz. Dolayısıyla misyonerliği siyasetimizde bir tehlike olarak algıladığımız sürece bu adımları atmamız zor olacak” ifadelerini kullanmıştı. Asırlık yalanın savunulduğu konferansın sponsorunun ise geçmişte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile şok ilişkileri ortaya çıkan Alman Friedrich Ebert Vakfı olduğu ortaya çıktı.

CHP’DEN BDP’YE GENİŞ YELPAZEDE KARANLIK İLİŞKİLER

Kamuoyu Friedrich Ebert Vakfı’nın adını, 2005 yılında CHP’ye yaptığı 85 bin Avro’luk yardımla duymuştu. Önce Alman Dışişleri Bakanlığı’ndan Ebert Vakfı’na, ardından Ebert Vakfı’ndan CHP’ye 85 bin Avro’luk yardım yapıldığı öğrenilmiş, ancak yargı bu konuya yeterince eğilmemişti. CHP’nin defalarca ortak toplantı yaptığı Ebert Vakfı’nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Teknik takipte ortaya çıkan bazı noktalar var. Bir Alman vakıf var. CHP ve BDP’li belediyelerle çalışıyor” sözüyle BDP’ye de yardım ettiği ortaya çıkmıştı.

2002 yılında faili meçhul bir cinayete kurban giden Necip Hablemitoğlu da Ebert Vakfı’nın Türkiye’de karanlık işler çevirdiğini belirterek “Ebert Vakfı, Türkiye’deki siyasi partiler içinde en çok CHP ile ilişki içindedir” demişti.

GEZİ-EBERT İLİŞKİSİ

Friedrich Ebert Vakfı’nın adı son olarak AK Parti Hükümeti’ne yönelik Gezi Kalkışması ile gündeme gelmişti. Gezi Kalkışması öncesi Ebert Vakfı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bomonti Yerleşkesi’nde “Dayanışma-kentleşme” ana temalı toplantı düzenleyip Türkiye Cumhuriyeti belediyelerinin icraatları ele alınmış ve ‘vatandaşların duruma nasıl müdahil olabileceği’ değerlendirilmişti.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23