• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hem hafif hem lezzetli: 4 malzemeli badem unlu kek

Badem ve limonun buluşmasıyla son derece hafif bir kek hazırlayabilirsiniz. İşte, 4 malzemeli kek tarifi…

Yeniakit Publisher
2019-05-23 10:44:00 -
Hem hafif hem lezzetli: 4 malzemeli badem unlu kek

Her annenin bir kek tarifi vardır. Kimi zaman annelerimiz bu keki limonlu kimi zaman sade kimi zaman da çikolatalı hazırlar. İçindeki aroma değişse de kekin yapılış şekli aynıdır. Keklerin ortak özelliği ise beyaz unla yapılıyor olmasıdır. Ancak siz hafif bir kek arıyorsanız; un yerine badem kullanabilirsiniz.

İşte, İtalyanlara özgü badem unlu kurabiye tarifi:

Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı badem unu (Bademi rondodan geçirerek hazırlayabilirsiniz.)
  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 limonun kabuğu
  • Yarım su bardağı file badem (Damak tadınıza göre oranı değiştirebilirsiniz.)
  • Pudra şekeri

Öncelikle 4 adet yumurtanın sarısı ile şeker güzelce çırpılır.

Ardından karışıma toz haline getirilen badem eklenir.

Bir adet limon kabuğu rendesini de karışıma ilave edilir ve spatula yardımıyla kek karıştırılır.

Ayrı bir kasede yumurtanın akları köpük olana kadar çırpılır.

Sonra aklar karışıma ilave edilir.

Normal keke göre bademli kekin kıvamı çok daha koyu olacaktır. Şayet çok akışkan olursa badem unu miktarını bir ya da iki yemek kaşığı kadar artırabilirsiniz.

Keki yağladığınız kek kalıbına dökün. Üzerine ise file badem serpin.

180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar keki pişirin.

Servis aşamasında keki pudra şekeri ve file bademle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı