HDP'nin tehdidi sonrası CHP harekete geçti... Meclise skandal öneri
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan geçtiğimiz hafta teröre destek verdikleri gerekçesiyle görevden alınan HDP'li isimlere CHP’nin destek vermediğini söyleyerek tehditler savurmuştu. Buldan'ın aba altından sopa göstermesi sonrası harekete geçen CHP'li bazı vekiller TBMM'ye skandal niteliğinde bir teklifte bulundu.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan geçtiğimiz hafta teröre destek verdikleri gerekçesiyle görevden alınan HDP'li isimlere CHP’den destek gelmemesinden dolayı tehdit etmişti. Buldan, "Bölgede yaşananlara ses çıkarmayanlar, bizden cevabı gerektiği zamanda mutlaka alacaklardır. Bu gerçekliği ortaya koymak gerekiyor" diye konuşmuştu. HDP'nin bu tehdidi sonrası CHP harekete geçerek TBMM'ye skandal niteliğinde bir teklifte bulundu. CHP’li vekiller, terörden dolayı kayyım atanan belediyelerle ilgili araştırma yapılması için Meclis’te grup önerisi verdi.
HDP tehdit etti, CHP harekete geçti
CHP'li bazı vekiller teröre alenen destek veren HDP'li belediye başkanlarının görevinden uzaklaştırılmasına ve gerekli görülenlerinin de tutuklanmasına karşı çıkışlarını sürdürerek, bitmiş olan bu konunun tekrardan araştırılmasını talep eden bir grup önergesini meclise sundu.