• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP'nin planı deşifre oldu! Ara seçim için bunu yapacaklar

Yeniakit Publisher
2019-11-19 10:43:00 -
HDP'nin planı deşifre oldu! Ara seçim için bunu yapacaklar

Terör örgütü ile ilişkisi bulunan belediyelere kayyım atanmasının ardından HDP'nin planı deşifre oldu. Buna göre, ara seçim önerisini getirecek olan HDP, tüm sandalye ve makamlardan istifa edecek.

3'ü büyükşehir olmak üzere HDP'nin kazandığı 24 belediyeye kayyum atanınca HDP içinden "ara seçim" formülü gündeme geldi. HDP eğer bu formülü seçerse TBMM dahil HDP'nin seçildiği tüm sandalyelerden ve makamlardan istifa edecek.

Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'nın haberine göre HDP, geçen haftadan bu yana, TBMM’yi ara seçime, belediyeleri de yeniden sandığa götürme tartışması yapıyor.

TBMM’yi ara seçime götürmek için istifa önerisini de ilk kez eski milletvekili, eski Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın dile getirdiğini söyleyen Sarıkaya, Sakık'ın belediyelere kayyım atamasını durdurmak için, başta TBMM olmak üzere HDP’nin seçildiği tüm sandalyeler ve makamlardan istifa edip, milletvekili ara seçimi ile belediyelerde sandığın zorlanması önerisini getirdiğini aktarıyor.

Sakık’ı, eski eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman'ın takip ettiğini hatırlatan yazar, “Fiilen tasfiye edilen/edilmek istenen bir HDP var. HDP’nin elinde ise toplu istifa ederek ara seçim ile hodri meydan deme imkânı var” sözlerine atıf yapıyor.

"Partinin seçimle iş başına gelmiş organlarında bulunanlar da dahil tüm kesimlerinin yarın Ankara Hilton Oteli’nde geniş katılımlı toplantı ile konuyu ele alması kararına vardı" diyen Sarıkaya, Sakık ile telefonda yaptığı görüşmeden notlar paylaşıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sarıkaya'nın aktardığına göre, Genel Merkez yönetiminin ağırlıklı bölümü çok sıcak bakmadığı modelinin uygulanması gerektiği konusunda Sakık ısrarlı.

Gerekçesi de 31 Mart seçiminde kazandıkları 69 belediyeden, 3 büyükşehir belediyesi de dahil 24’üne hükümet tarafından kayyım atanmış olması…

Ara seçim zorunlu olur

Sarıkaya, HDP Genel Merkezi sıcak bakmamakla birlikte, yarınki toplantıdan çekilme kararı çıkarsa, son olarak 1986 yılında karşılaşılan ara seçimin, Türkiye’nin neredeyse tamamında zorunlu olacağını söylüyor.

Nedenini de Anayasa’nın 78’inci maddesinin şu hükmüne bağlıyor:

“TBMM üyeliklerinde boşalma olması halinde, ara seçime gidilir. Ara seçim, her seçim döneminde bir defa yapılır ve genel seçimden otuz ay geçmedikçe ara seçime gidilemez. Ancak, boşalan üyeliklerin sayısı, üye tamsayısının yüzde beşini bulduğu hallerde, ara seçimlerinin üç ay içinde yapılmasına karar verilir.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ERSİN

TERÖRSEVİCİLERDEN Bİ CACIK OLMAZ

günce

nNe acıdırki ara seçim söylentisini fetöden masum sandımız insanlardan geçen duymuştuk anlam verememiştim ne ayak hdpliler ve seçim ortakları hangi planlarınız bitmedi Planlarınız içinde yok olacaksınız vatan hainleri
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23