• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP'lilerin provokasyonuna geçit yok

Yeniakit Publisher
2016-10-09 16:31:00 - 2016-10-09 16:34:24
HDP'lilerin provokasyonuna geçit yok

Bursa'da aralarında CHP ve HDP'li vekillerinde bulunduğu bir grubun, 10 Ekim'de Ankara'da yaşanan terör saldırısının birinci yıldönümü dolayısıyla düzenlenmek istenen yürüyüşe polis izin vermedi.

Görüşme yapılırken bir grup uyarılara rağmen barikatı aşıp yürümek isteyince polis müdahale etti. Kafelerden sandalye ve şişe de fırlatan gruptan 29 kişi gözaltına alındı.

Geçen yıl 10 Ekim’de Ankara’da düzenlenen terör saldırısını protesto amacıyla aralarında CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal,HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman’ın da aralarında bulunduğu DBP, ÖDP, HDP’li bir grup, Setbaşı’ndan Heykel’e yürüyüş yapmak istedi. Polis ekipleri, yürüyüşün Olağanüstü Hal uygulamasına aykırı olduğunu bildirirek izin vermedi.

Polis ekipleri, milletvekilleri ve partililerle Setbaşı’ndaki Mafel’de görüşme yaparken, bir grup, uyarılara rağmen barikatı aşarak yürüyüşe geçti. Yapılan anonslara rağmen yürüyüşü sürdüren gruba polis müdahale etti. Bu sırada göstericilerden bazıları yolkenarındaki kafelerden polislere sandalye ve şişe fırlattı.

Çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesiyle 29 gösterici gözaltına alındı. Müdahaleyle göstericilerin bir bölümü ara sokaklara dağılırken, polis milletvekillerini bölgeden uzaklaştırdı

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23