Marksist- Leninist PKK'nın siyasi uzantısı konumundaki HDP'nin ünlü isimlerinden Pervin Buldan, Sözcü gazetesinin hacca gitmek için Meclis Başkanı İsmail Kahraman'dan yardım istediği iddiasının yalan olduğunu açıkladı.
HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Sözcü gazetesinin kendisiyle ilgili yaptığı özel habere ilişkin bir açıklama yaptı. Buldan, yaptığı açıklamada Sözcü gazetesinin yaptığı haberin gerçeği yansıtmadığını belirtti.
HDP'li Pervin Buldan'ın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı;
"Dün Sözcü gazetesinde hakkımda gerçeği yansıtmayan bir haber çıkmıştır. Haberde hac görevimi yerine getirmek için TBMM Başkanı Sayın Kahraman’dan yardım istediğim, bunun için garanti talep ettiğim iddia edilmektedir.
"İMKANIM VE KOŞULLARIM DAHİLİNDE.."
Hac, İslam’ın beş şartından biridir. Ben de imkanım ve koşullarım dahilinde dini vecibelerimi yerine getirmek üzere Hacca gitme niyetindeyim. Tamamen benim özelimi ilgilendiren bu konunun neden haberleştirildiğine dair değerlendirmeyi kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bununla birlikte, yaşananlar habere gerçeğe sadık kalınarak aktarılmamıştır.
Meclis Başkanı Sayın Kahraman ile aramda haberde belirtilen şekilde bir diyalog asla olmamıştır. Bugüne kadar ne siyasi yaşamımda ne de özel yaşamımda garanti alarak bir şey yapmadım. Bundan sonra da yapmayacağım. Hele de Allah için yapılan bir şeyde garanti istemem söz konusu bile olamaz."
