• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP'den muhalefete ortaklık çağrısı

Yeniakit Publisher
2021-12-07 03:32:00 - 2021-12-07 03:43:19
HDP'den muhalefete ortaklık çağrısı

TBMM'deki bütçe görüşmelerinde söz alan terör sevici HDP'nin milletvekili Pervin Buldan, muhalefeti 'mücadele ortaklığına' çağırdı.

2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerine başlandı. Görüşmelere katılan HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, TBMM Genel Kurulu’na hitap etti.

"Muhalefete buradan mücadele ortaklığı çağrısı yapıyorum"

Pervin Buldan, muhalefeti 'mücadele ortaklığına' davet etti. Buldan, "Demokrasiden, barıştan adaletten, emekten, birlikte yaşamdan yana olan, bu düzenin zulmü altında her gün bedel ödeyen tüm yurttaşlarımıza toplumsal muhalefete, tüm demokratik muhalefete buradan mücadele ortaklığı çağrısı yapıyorum.

"En güçlü birlikteliği kuralım"

Gelin yeni bir dönemi hep birlikte başlatalım. Korkuları, kaygıları, siyasi kaygıları bir kenara bırakalım. Meseleye siyaset üstü bakalım. Bu ülke halklarının enkazdan kurtulması için en güçlü birlikteliği kuralım. Türkiye toplumunu yoksulluk, işsizlik, açlık, adaletsizlik sarmalıyla kuşatan bu düzenin karşısında demokrasi, adalet, barış, özgürlük ve ekmek mücadelesini yürütelim." dedi.

Çağrı yaptı

Öte yandan HDP Eş Başkanı Mithat Sancar ise erken seçimle ilgili yaptığı açıklamalar sırasında muhalefete ortaklık çağrısını yineledi. Sancar, "Meclis, bu konuda inisiyatif almalıdır; erken seçim kararı, bir an önce bu Meclis'ten çıkarılmalıdır. Bütün muhalefet partilerine çağrımızı yineliyoruz: Erken seçim önergesini gecikmeden buraya hep birlikte getirelim" ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

vatandaş

zaten chp ve iyi parti sizin kankanız bakanlıkları paylaşirsınız apo yuda eş başkan yaparsınız,demi ermeni tohumları

deli haci

son gece uyurken,kıçı açıkts kalmış.Tüh ya,ūzūldūm
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23