• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

HDP İzmir il binasına silahlı baskın! 1 kişi öldü, bölge abluka altında

Yeniakit Publisher
2021-06-17 12:33:00 -
HDP İzmir il binasına silahlı baskın! 1 kişi öldü, bölge abluka altında

Silah seslerinin duyulduğu HDP İzmir İl Başkanlığı binası önünde polis ekipleri, geniş güvenlik önlemleri alırken bölgeye giriş çıkışlar da durduruldu. Saldırgan bir süre sonra teslim olurken, olayda binanın güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi.

Bugün saat 11.00 sıralarında, Çankaya Semti'nde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığı'nın da bulunduğu 7 katlı binaya giren kimliği belirsiz 1 kişi, bir anda sokağa tabancayla ateş etti. Binanın camları kırıldı. Polis bölgeye giriş-çıkışları durdururken alana özel harekat polisleri sevk edildi.

Gözaltına alındı

Korkan vatandaşlar, korunaklı yerlere kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirdi. Yaya geçişine sokak kapatıldı. Zanlı bir süre sonra ekiplere teslim oldu. Şahsın kim olduğu ve neden ateş ettiğine dair henüz bilgi edinilemedi.

Bir kişi öldü

Öte yandan olayda bir kişi hayatını kaybetti. Şahsın, binanın güvenlik görevlisi olduğu öğrenildi.

HDP'den ilk açıklama

HDP tarafından yapılan açıklamada ise "İzmir'deki provokasyon ve alçakça saldırıya karşı HDP'liler Konak'ta bulunan il binamızda toplanıyor. Her saldırı korkak saldırganları küçültürken, partimize sahiplenmeyi arttıracaktır." ifadeleri kullanıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ali

bugün birinizi birgün HEPİNİZİ!!!

Yorumcu

Karanlık odaklar harekete geçti. Önce peker şimdi bu saldırı
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23